Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Livia Doina Stanciu s-a intalnit cu Ambasadorul Frantei la Bucuresti


1 iunie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La initiativa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Livia Doina Stanciu, Excelenţa Sa, domnul Henri Paul, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti a efectuat marti, 31 mai 2011, o vizită la sediul instanţei supreme, fiind însoţit de domnul Frédéric Teillet, magistrat, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Franceze  şi consilier al ministrului justiţiei din România, precum şi de domnul Jean-Baptiste Cuzin, consilier pentru cooperare culturală la Ambasada  Republicii Franceze, potrivit unui comunicat al ICCJ.

La intalnire a participat si dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale.

S-a discutat despre disponibilitatea Ambasadei Republicii Franceze în România de a sprijini încheierea unei convenţii de înfrăţire a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România cu Curtea de Casaţie din Franţa, demersurile în acest sens fiind deja iniţiate cu ocazia unor întâlniri anterioare ale preşedinţilor celor două instanţe supreme. Totodată, s-a făcut o prezentare a acţiunilor comune ce se vor derula în baza acestei convenţii, începând cu anul 2012, respectiv efectuarea de stagii de pregătire de către judecătorii celor două curţi, de maximum două săptămâni, schimburi de experienţă între direcţiile legislaţie – documentare şi relaţii internaţionale ale celor două curţi, precum şi organizarea de seminarii, conferinţe şi colocvii pe teme de interes comun, vizând cooperarea judiciară în materie penală şi civilă.

Si tema aderării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la Asociaţia Franco-Română a Juriştilor (AFRJ) a fost subiect al discutiei, urmând ca detaliile legate de acest aspect să constituie subiectul unor întâlniri viitoare, invitaţii manifestându-şi întreaga disponibilitate pentru sprijinirea respectivelor demersuri.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro