« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Livia Doina Stanciu s-a intalnit cu Ambasadorul Frantei la Bucuresti
01.06.2011 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

La initiativa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jud. dr. Livia Doina Stanciu, Excelenţa Sa, domnul Henri Paul, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti a efectuat marti, 31 mai 2011, o vizită la sediul instanţei supreme, fiind însoţit de domnul Frédéric Teillet, magistrat, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Franceze  şi consilier al ministrului justiţiei din România, precum şi de domnul Jean-Baptiste Cuzin, consilier pentru cooperare culturală la Ambasada  Republicii Franceze, potrivit unui comunicat al ICCJ.

La intalnire a participat si dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale.

S-a discutat despre disponibilitatea Ambasadei Republicii Franceze în România de a sprijini încheierea unei convenţii de înfrăţire a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România cu Curtea de Casaţie din Franţa, demersurile în acest sens fiind deja iniţiate cu ocazia unor întâlniri anterioare ale preşedinţilor celor două instanţe supreme. Totodată, s-a făcut o prezentare a acţiunilor comune ce se vor derula în baza acestei convenţii, începând cu anul 2012, respectiv efectuarea de stagii de pregătire de către judecătorii celor două curţi, de maximum două săptămâni, schimburi de experienţă între direcţiile legislaţie – documentare şi relaţii internaţionale ale celor două curţi, precum şi organizarea de seminarii, conferinţe şi colocvii pe teme de interes comun, vizând cooperarea judiciară în materie penală şi civilă.

Si tema aderării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la Asociaţia Franco-Română a Juriştilor (AFRJ) a fost subiect al discutiei, urmând ca detaliile legate de acest aspect să constituie subiectul unor întâlniri viitoare, invitaţii manifestându-şi întreaga disponibilitate pentru sprijinirea respectivelor demersuri.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.