Dreptul securităţii sociale
4 comentarii

Curtea de Apel Pitesti. Diminuarea salariilor bugetare este legala
03.06.2011 | JURIDICE.ro, Gabriela TUDORACHE

Secţiuni: Content, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Prin decizia civilă nr. 549/R-CM din 24 martie 2011, Curtea de Apel Piteşti a infirmat soluţia Tribunalului Vâlcea, în sensul admiterii recursului declarat de Comuna Voineasa, modificării sentinţei atacate şi, pe fond, respingerii acţiunii formulate de salariaţii Consiliului local Voineasa prin care aceştia au atacat măsura diminuării cuantumului salariului brut cu 25% , dispusă în temeiul dispoziţiilor Legii nr.118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea stabilirii echilibrului bugetar.

Astfel, prin soluţia pronunţată, instanţa de recurs a considerat că reducerea drepturilor salariale ale intimaţilor-reclamanţi cu 25% pe o perioadă determinată „a operat în mod legal, ca urmare a prevederilor Legii nr. 118/2010”, şi că această măsură nu reprezintă o ingerinţă care a avut ca efect privarea acestora de un bun, dimpotrivă ea s-a impus, în baza art. 53 din Constituţie, pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

>> Decizia Curtii de Apel Pitesti – text integral

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti