« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Metodologia investigarii criminalistice a infractiunilor informatice | Adrian Cristian Moise
04.06.2011 | Dan MARCULESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Prof. univ. dr. Emilian Stancu despre Metodologia investigării criminalistice a infracţiunilor informatice (autor: Adrian Cristian Moise): „Lucrarea poate fi considerată o lucrare bine documentată, care încearcă să clarifice un fenomen infracţional aflat în creştere nu numai pe plan internaţional, dar şi în ţara noastră, oferind totodată un punct de reper teoretic şi practic asupra unui domeniu relativ nou pentru ţara noastră.

Lucrarea elaborată, abordează o problemă de actualitate şi de importanţă deosebită în contextul creşterii fenomenului infracţional din ultimii ani, respectiv cea a investigării criminalistice a infracţiunilor informatice.

Complexitatea temei a necesitat o abordare interdisciplinară, criminalitatea informatică fiind analizată din punct de vedere al dreptului penal, al dreptului procesual penal şi în mod special sub aspect criminalistic.

Prezentarea şi analiza metodologiilor şi tehnicilor de investigare criminalistică a infracţiunilor informatice în cadrul acestei lucrări reprezintă un demers ştiinţific important pentru literatura română de specialitate, această lucrare remarcându-se prin noutatea problemelor tratate.

Privită în ansamblul său, lucrarea aduce o contribuţie remarcabilă în domeniul investigării criminalistice a infracţiunilor informatice şi se constituie într-o pledoarie pentru pregătirea pluridisciplinară a celor implicaţi în lupta împotriva acestui gen de fapte, motiv pentru care recomand cu toată căldura ca cititorul să parcurgă cu atenţie bogăţia de informaţii din această lucrare.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.