Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia investigarii criminalistice a infractiunilor informatice | Adrian Cristian Moise
04.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Emilian Stancu despre Metodologia investigării criminalistice a infracţiunilor informatice (autor: Adrian Cristian Moise): „Lucrarea poate fi considerată o lucrare bine documentată, care încearcă să clarifice un fenomen infracţional aflat în creştere nu numai pe plan internaţional, dar şi în ţara noastră, oferind totodată un punct de reper teoretic şi practic asupra unui domeniu relativ nou pentru ţara noastră.

Lucrarea elaborată, abordează o problemă de actualitate şi de importanţă deosebită în contextul creşterii fenomenului infracţional din ultimii ani, respectiv cea a investigării criminalistice a infracţiunilor informatice.

Complexitatea temei a necesitat o abordare interdisciplinară, criminalitatea informatică fiind analizată din punct de vedere al dreptului penal, al dreptului procesual penal şi în mod special sub aspect criminalistic.

Prezentarea şi analiza metodologiilor şi tehnicilor de investigare criminalistică a infracţiunilor informatice în cadrul acestei lucrări reprezintă un demers ştiinţific important pentru literatura română de specialitate, această lucrare remarcându-se prin noutatea problemelor tratate.

Privită în ansamblul său, lucrarea aduce o contribuţie remarcabilă în domeniul investigării criminalistice a infracţiunilor informatice şi se constituie într-o pledoarie pentru pregătirea pluridisciplinară a celor implicaţi în lupta împotriva acestui gen de fapte, motiv pentru care recomand cu toată căldura ca cititorul să parcurgă cu atenţie bogăţia de informaţii din această lucrare.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti