« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro
3 comentarii

CSM a demarat proiectul Vin codurile!
06.06.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 iunie 2011, a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru implementarea Noului Cod Civil, care va  coordona  activitatea  de pregătire şi aplicare a noului cod, potrivit unui comunicat al CSM.

Plenul CSM a decis constituirea unui grup de lucru al cărui obiectiv este stabilirea şi planificarea măsurilor necesare pregătirii sistemului de justiţie pentru intrarea în vigoare a Codului civil, avand in vedere ca la data de 1 octombrie 2011 va intra in vigoare noul Cod civil.

Pentru prima dată s-au reunit la aceeaşi masă reprezentanţi ai judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaţilor, notarilor publici, executorilor judecătoreşti şi societăţii civile cu scopul de a se implica în identificarea unor modalităţi adecvate de implementare a noului cod.  Sunt avute în vedere  punerea în comun a resurselor disponibile şi asigurarea unei comunicări optime între instituţii a informaţiilor legate de pregătirea profesioniştilor în drept, precum  şi găsirea unor forme rapide şi adecvate de intensificare a acestora.

Au răspuns invitaţiei atât instituţii cu atribuţii în formarea profesională, cât şi asociaţii care sprijină reforma justiţiei: Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei,  Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Institutul Notarial Român, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România, Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Centrul de Resurse Juridice, Societatea Academică Română, asociaţia LideriJust, Societatea pentru Justiţie, Institutul Român de Training, Juridice.ro.

Următoarea întâlnire: 9 iunie 2011, la sediul CSM.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “CSM a demarat proiectul Vin codurile!”

  1. luckystar spune:

    Eu sper ca cei din conducerea tarii si a justitiei vor intelege, in cele din urma ca, daca vor introduce codurile brusc (mai ales daca vor veni toate deodata), va fi un mare dezastru in justitie. Fara nici o exagerare…

  2. rusu_costelpn spune:

    Au fost invitata cumva si vreo Asociatie Profesionala a Consilierilor Juridici la aceasta reuniune? Poate nu trebuie sa fie informati consilierii juridici despre noile coduri…..

  3. Vasile spune:

    Asociatiile profesionale ale consilierilor juridici exista doar cu numele deci, nu aveau pe cine sa invite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD