Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
3 comentarii

CSM a demarat proiectul Vin codurile!


06.06.2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 iunie 2011, a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru implementarea Noului Cod Civil, care va  coordona  activitatea  de pregătire şi aplicare a noului cod, potrivit unui comunicat al CSM.

Plenul CSM a decis constituirea unui grup de lucru al cărui obiectiv este stabilirea şi planificarea măsurilor necesare pregătirii sistemului de justiţie pentru intrarea în vigoare a Codului civil, avand in vedere ca la data de 1 octombrie 2011 va intra in vigoare noul Cod civil.

Pentru prima dată s-au reunit la aceeaşi masă reprezentanţi ai judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaţilor, notarilor publici, executorilor judecătoreşti şi societăţii civile cu scopul de a se implica în identificarea unor modalităţi adecvate de implementare a noului cod.  Sunt avute în vedere  punerea în comun a resurselor disponibile şi asigurarea unei comunicări optime între instituţii a informaţiilor legate de pregătirea profesioniştilor în drept, precum  şi găsirea unor forme rapide şi adecvate de intensificare a acestora.

Au răspuns invitaţiei atât instituţii cu atribuţii în formarea profesională, cât şi asociaţii care sprijină reforma justiţiei: Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei,  Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Institutul Notarial Român, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România, Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Centrul de Resurse Juridice, Societatea Academică Română, asociaţia LideriJust, Societatea pentru Justiţie, Institutul Român de Training, Juridice.ro.

Următoarea întâlnire: 9 iunie 2011, la sediul CSM.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro