Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

CSM a demarat proiectul Vin codurile!

06.06.2011 | JURIDICE.ro

Joi, 2 iunie 2011, a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru implementarea Noului Cod Civil, care va  coordona  activitatea  de pregătire şi aplicare a noului cod, potrivit unui comunicat al CSM.

Plenul CSM a decis constituirea unui grup de lucru al cărui obiectiv este stabilirea şi planificarea măsurilor necesare pregătirii sistemului de justiţie pentru intrarea în vigoare a Codului civil, avand in vedere ca la data de 1 octombrie 2011 va intra in vigoare noul Cod civil.

Pentru prima dată s-au reunit la aceeaşi masă reprezentanţi ai judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaţilor, notarilor publici, executorilor judecătoreşti şi societăţii civile cu scopul de a se implica în identificarea unor modalităţi adecvate de implementare a noului cod.  Sunt avute în vedere  punerea în comun a resurselor disponibile şi asigurarea unei comunicări optime între instituţii a informaţiilor legate de pregătirea profesioniştilor în drept, precum  şi găsirea unor forme rapide şi adecvate de intensificare a acestora.

Au răspuns invitaţiei atât instituţii cu atribuţii în formarea profesională, cât şi asociaţii care sprijină reforma justiţiei: Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei,  Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Institutul Notarial Român, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România, Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Centrul de Resurse Juridice, Societatea Academică Română, asociaţia LideriJust, Societatea pentru Justiţie, Institutul Român de Training, Juridice.ro.

Următoarea întâlnire: 9 iunie 2011, la sediul CSM.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “CSM a demarat proiectul Vin codurile!”

  1. luckystar spune:

    Eu sper ca cei din conducerea tarii si a justitiei vor intelege, in cele din urma ca, daca vor introduce codurile brusc (mai ales daca vor veni toate deodata), va fi un mare dezastru in justitie. Fara nici o exagerare…

  2. rusu_costelpn spune:

    Au fost invitata cumva si vreo Asociatie Profesionala a Consilierilor Juridici la aceasta reuniune? Poate nu trebuie sa fie informati consilierii juridici despre noile coduri…..

  3. Vasile spune:

    Asociatiile profesionale ale consilierilor juridici exista doar cu numele deci, nu aveau pe cine sa invite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.