Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Galati. Fraude cu carduri bancare. Arestari


6 iunie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Potrivit unui comunicat de presa semnat de judecatorul Florin Meleaca, vicepresedintele Tribunalului Galati, vineri, 3 iunie 2011, s-a înregistrat la  Secţia penala a Tribunalului Galaţi, dosarul cu nr. 5424/121/2011, având ca obiect propunere de arestare preventivă a inculpaţilor Neagu Grigore şi Drăguş Răzvan.

Prin încheierea de şedinţă pronunţată vineri, 3 iunie 2011 instanţa a dispus arestarea celor doi inculpaţi, începând de la data de 03.06.3011, până la data de 01.07.2011.

În sarcina inculpatului Drăguş Răzvan s-a  reţinut că ar fi săvârşit infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică în formă continuată, deţinere de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică în formă continuată, tentativă de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces neautorizat într-un sistem informatic în formă continuată şi de tentativă de fraudă informatică în formă continuată.

În sarcina inculpatului Neagu Grigore s-a reţinut că ar fi săvârşit infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la falsificare de instrumente de plată electronică în formă continuată, instigare la deţinere de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică în formă continuată, instigare la tentativa de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, instigare la acces neautorizat într-un sistem informatic în formă continuată şi de instigare la tentativa de fraudă informatică în formă continuată.

Infracţiunile, ar consta în aceea că în cursul anilor 2009-2010, inculpaţii ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu alte persoane în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate, şi acţionând în cadrul grupului împreună cu membrii acestuia prin acţiuni desfăşurate în mod repetat, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi falsificat şi, respectiv, ar fi determinat alte persoane care, prin acţiuni desfăşurate în mod repetat ar fi falsificat mai multe carduri bancare prin clonarea acestora şi ar fi deţinut şi folosit în acest scop echipamente hardware şi software, încercând să efectueze retrageri de numerar de la echipamente ATM prin folosirea cardurilor clonate, fără acordul titularilor conturilor de card, cărora ar fi încercat astfel să le producă prejudicii patrimoniale prin introducerea de date în respectivele sisteme informatice, datele necesare inscripţionării cardurilor clonate fiind obţinute inclusiv prin accesul fără drept la unele ATM-uri, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Precizăm că cei doi inculpaţi au formulat recurs, urmând ca dosarul să se înainteze la Curtea de Apel Galaţi.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro