Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Romgaz vs. Fondul Proprietatea. Avocatii Romgaz: Bostina si Asociatii
06.06.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a reprezentat  Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. în litigiul iniţiat de S.C. Fondul Proprietatea S.A. având ca obiect anularea Hotărârii AGA nr. 12/30.11.2010 a Romgaz S.A. prin care societatea a aprobat realizarea unei donaţii în cuantum  de 400 milioane lei la bugetul de stat, în acord cu dispoziţiile art. 59 din OG nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, act normativ ce reglementează posibilitatea societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat de a face donaţii către bugetul de stat.

Curtea de Apel Alba Iulia, secţia comercial, a respins recursul formulat de Fondului Proprietatea împotriva hotărârilor instanţelor inferioare. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Prin acţiunea promovată, S.C. Fondul Proprietatea S.A. a precizat că măsura aprobată de A.G.A. Romgaz S.A. din 30.11.2010 este de natură a prejudicia acţionarii minoritari ai societăţii. Prin Sentinţa comercială nr. 146/CC/19.01.2011 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în primă instanţă, a fost respinsă ca nefondată acţiunea promovată de S.C. Fondul Proprietatea S.A., instanţa de fond reţinând că societatea reclamantă nu a fost în măsură a justifica un prejudiciu, în contextul în care  finanţarea donaţiei, în condiţiile art. 59 din OG nr. 18/2010, a fost operată din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulate din activitatea aferentă anilor precedenţi, iar nu din veniturile aferente exerciţiului financiar 2010.

Sentinţa comercială nr. 146/CC/19.01.2011 a Tribunalului Sibiu este definitivă şi irevocabilă, prin decizia pronunţată la data de 01.06.2011 de către Curtea de Apel Albă Iulia – Secţia Comercială, prin care a fost respins, că nefondat, recursul declarat de S.C. Fondul Proprietatea S.A. împotriva hotărârii instanţei de fond.

Despre Boştină şi Asociaţii: Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este unul din liderii pieţei de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri în 2010 de 15,71 milioane EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică – prin Boştină & Associates Corporate Finance – şi managerială privind implementarea diverselor programe finanţate de Uniunea Europeană, prin firma “Boştină & Associates Financial Consulting”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti