Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Mai multe cerinte formale privind inregistrarea in scopuri de TVA


7 iunie 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Content, Fiscalitate, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Finantelor Publice aduce clarificari procedurii de inregistrare in scopuri de TVA pentru firmele infiintate la Registrul Comertului care:
– declara ca vor realiza o cifra de afaceri care atinge sau depaseste plafonul de scutire de 35.000 euro;
– estimeaza realizarea unei cifre de afaceri inferioara plafonului, dar opteaza pentru inregistrare;
– obtin in cursul unui an o cifra de afaceri inferioara plafonului, dar opteaza pentru inregistrare.

Anterior publicarii acestor reglementari [1], Ministerul Finantelor Publice a hotarat simplificarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA pentru contribuabilii mai sus mentionati, fiind suficienta completarea declaratiei de inregistrare/mentiuni insotita de documentele aferente [2].

Cu toate acestea, prezentul Ordin suplimenteaza numarul de documente necesare inregistrarii in scopuri de TVA, prin depunerea unei anexe la declaratia de mentiuni. Prin aceasta anexa se urmareste evaluarea intentiei si a capacitatii persoanelor care solicita inregistrarea de a desfasura activitati economice.

Totodata, Ordinul detaliaza criteriile in functie de care organele fiscale adopta decizia privind inregistrarea in scopuri de TVA. Mentionam ca decizia privind inregistrarea trebuie comunicata persoanelor in 15 zile de la data depunerii documentelor.

Aceste masuri sunt aplicabile incepand cu 24 mai 2011.

Consideram ca adoptarea acestor conditii restrictioneaza numarul persoanelor care pot solicita inregistrarea in scop de TVA si pot conduce la abuzuri din partea autoritatilor fiscale.

Pentru Juridice.ro,  DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro