Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Mai multe cerinte formale privind inregistrarea in scopuri de TVA
07.06.2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Finantelor Publice aduce clarificari procedurii de inregistrare in scopuri de TVA pentru firmele infiintate la Registrul Comertului care:
– declara ca vor realiza o cifra de afaceri care atinge sau depaseste plafonul de scutire de 35.000 euro;
– estimeaza realizarea unei cifre de afaceri inferioara plafonului, dar opteaza pentru inregistrare;
– obtin in cursul unui an o cifra de afaceri inferioara plafonului, dar opteaza pentru inregistrare.

Anterior publicarii acestor reglementari [1], Ministerul Finantelor Publice a hotarat simplificarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA pentru contribuabilii mai sus mentionati, fiind suficienta completarea declaratiei de inregistrare/mentiuni insotita de documentele aferente [2].

Cu toate acestea, prezentul Ordin suplimenteaza numarul de documente necesare inregistrarii in scopuri de TVA, prin depunerea unei anexe la declaratia de mentiuni. Prin aceasta anexa se urmareste evaluarea intentiei si a capacitatii persoanelor care solicita inregistrarea de a desfasura activitati economice.

Totodata, Ordinul detaliaza criteriile in functie de care organele fiscale adopta decizia privind inregistrarea in scopuri de TVA. Mentionam ca decizia privind inregistrarea trebuie comunicata persoanelor in 15 zile de la data depunerii documentelor.

Aceste masuri sunt aplicabile incepand cu 24 mai 2011.

Consideram ca adoptarea acestor conditii restrictioneaza numarul persoanelor care pot solicita inregistrarea in scop de TVA si pot conduce la abuzuri din partea autoritatilor fiscale.

Pentru Juridice.ro,  DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti