Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocat trimis in judecata pentru trafic de influenta


8 iunie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatelor:

>> STANOAIA ADRIANA, in stare de arest preventiv, avocat in cadrul Baroului Dambovita, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (45 acte materiale) si

>> RADU ALEXANDRA in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta in forma continuata (44 acte materiale).

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada august 2008 – septembrie 2009, inculpata Stanoaia Adriana a pretins si a primit de la un numar de 45 de persoane (denuntatori in cauza) sume de bani cuprinse intre 1.500 si 3.000 de euro, atat personal cat si prin intermediul inculpatei Radu Alexandra. In schimbul acestor bani, inculpata Stanoaia Adriana le-a promis tuturor acestor persoane ca, prin influenta pe care afirma ca o are asupra functionarilor A.N.L Bucuresti – sector 6, le poate facilita obtinerea cu prioritate a unor locuinte in cartierul A.N.L Brancusi. Initial, Stanoia Adriana le pretindea denuntatorilor cate 1.500 de euro, urmand ca suma de 1.000 de euro sa ii fie remisa la predarea locuintei. Niciunui denuntator nu i s-a repartizat locuinta A.N.L.

Rolul inculpatei Radu Alexandra era de a identifica potentialii clienti, de a le prezenta modul in care se formeaza dosarul ce trebuia depus la A.N.L., de a prelua sumele de bani si de a le remite inculpatei precum si de a intermedia intalnirile dintre inculpata si cei care doreau sa o cunoasca personal.

In vederea recuperarii sumelor de bani date de denuntatori, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatei Stanoaia Adriana.

Pe 16 mai 2011, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pe termen de 29 de zile a inculpatei Stanoaia Adriana.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică