Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ – Completul de 5 judecatori. Directorul general al fabricii de armament condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere


8 iunie 2011 | Anemarie LAZARESCU
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Prin decizia penala nr. 144 din 6 iunie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori a mentinut decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala care a hotarat urmatoarele:

>> Condamnarea inculpatului CAZACU CONSTANTIN, director general al SC MFA SA Mizil (fabrica de armament), la pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de incercare de 6 ani pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 12 lit. a din Legea 78/2000 care consta in efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; pentru savarsirea infractiunii la Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, privind folosirea cu rea credinta a creditelor si pentru neanuntarea comisiei de cenzori si a consiliului de administratie despre existenta starii de incompatibilitate.

>> Condamnarea inculpatului SIRETEANU MIHAIL, deputat in Parlamentul Romaniei, la pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de incercare de 4 ani pentru complicitate la savarsirea infractiunii prevazute de art. 12 lit. a din Legea 78/2000 care consta in efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

>> Confisca de la inculpatul Cazacu Constantin suma de 10.556 lei reprezentand dividende incasate de la S.C. EMCO CAS S.A.

>> Confisca de la inculpatul Sireteanu Mihail suma de 9.852 lei reprezentand dividende incasate de la S.C. EMCO CAS S.A.

>> Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor pana la concurenta sumelor confiscate de la acestia.

>> Obliga pe fiecare inculpat la cate 10.000 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Potrivit unui comunicat al DNA, decizia de condamnare emisa de ICCJ este definitive.

Inculpatii au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la data de 11 iulie 2006.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro