« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Tuca Zbarcea & Asociatii castiga irevocabil pentru Termica Suceava procesul cu ANAF
08.06.2011 | JURIDICE.ro, Alina PINTICA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o decizie prin care Termica SA Suceava beneficiază de menţinerea facilităţilor fiscale acordate în baza OUG nr. 37/2004, evitând astfel executarea silită pentru suma de 6.938.399 RON, la care se adaugă penalităţi considerabile.

La data de 2 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Termica SA Suceava, reprezentată de Ţuca Zbârcea & Asociaţii, anulând actele administrativ-fiscale emise de ANAF, prin care s-a comunicat societăţii pierderea facilităţilor fiscale acordate în baza OUG nr. 37/2004, privind măsurile de diminuare a arieratelor din economie.

Prin decizia irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a modificat în întregime sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, care reţinuse că societatea nu ar fi respectat condiţiile de menţinere a facilităţilor fiscale.

Directorul general al societăţii Termica SA Suceava, Ioan Silviu Gemănari, a declarat: „Succesul dumneavoastră a însemnat pentru noi o ieşire dintr-o situaţie economică care practic bloca activitatea societăţii noastre (societate care prestează servicii publice în municipiul Suceava), întrucât suma care a făcut obiectul litigiului cu accesoriile aferente ar fi ajuns la jumătate din contravaloarea combustibilului care asigură încălzirea populaţiei într-o iarnă”.

Echipa de avocaţi de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost coordonată de Christina Vlădescu, Avocat asociat în cadrul departamentului de litigii.

Christina Vlădescu: „Am reuşit să obţinem o soluţie favorabilă pentru Termica Suceava, în condiţiile unui proces complex inclusiv din punctul de vedere al problematicii de drept fiscal, proces care s-a derulat pe o perioadă de aproximativ 4 ani. Soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este o soluţie justă din punct de vedere juridic, dar şi salutară pentru societatea suceveană, mai ales în contextul economic actual.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

În ultimii ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost inclusă pe lista celor mai buni angajatori din România, clasându-se pe primul loc în categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – în cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: Fiscalitate, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD