Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Fiscalitate Flux informații

Tuca Zbarcea & Asociatii castiga irevocabil pentru Termica Suceava procesul cu ANAF

8 iunie 2011 | JURIDICE.ro, Alina PINTICA

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o decizie prin care Termica SA Suceava beneficiază de menţinerea facilităţilor fiscale acordate în baza OUG nr. 37/2004, evitând astfel executarea silită pentru suma de 6.938.399 RON, la care se adaugă penalităţi considerabile.

La data de 2 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Termica SA Suceava, reprezentată de Ţuca Zbârcea & Asociaţii, anulând actele administrativ-fiscale emise de ANAF, prin care s-a comunicat societăţii pierderea facilităţilor fiscale acordate în baza OUG nr. 37/2004, privind măsurile de diminuare a arieratelor din economie.

Prin decizia irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a modificat în întregime sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, care reţinuse că societatea nu ar fi respectat condiţiile de menţinere a facilităţilor fiscale.

Directorul general al societăţii Termica SA Suceava, Ioan Silviu Gemănari, a declarat: „Succesul dumneavoastră a însemnat pentru noi o ieşire dintr-o situaţie economică care practic bloca activitatea societăţii noastre (societate care prestează servicii publice în municipiul Suceava), întrucât suma care a făcut obiectul litigiului cu accesoriile aferente ar fi ajuns la jumătate din contravaloarea combustibilului care asigură încălzirea populaţiei într-o iarnă”.

Echipa de avocaţi de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost coordonată de Christina Vlădescu, Avocat asociat în cadrul departamentului de litigii.

Christina Vlădescu: „Am reuşit să obţinem o soluţie favorabilă pentru Termica Suceava, în condiţiile unui proces complex inclusiv din punctul de vedere al problematicii de drept fiscal, proces care s-a derulat pe o perioadă de aproximativ 4 ani. Soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este o soluţie justă din punct de vedere juridic, dar şi salutară pentru societatea suceveană, mai ales în contextul economic actual.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Jurisprudenta

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

În ultimii ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost inclusă pe lista celor mai buni angajatori din România, clasându-se pe primul loc în categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – în cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale