« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
3 comentarii

Influenta Codului civil din Quebec asupra noului Cod civil din Romania – Bucuresti, 16 iunie 2011
10.06.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Societatea de Stiinte Juridice, Universitatea Romano-Americana, Institutul National al Magistraturii, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Asociatia de drept civil Quebec-Romania organizeaza joi, 16 iunie 2011, incepand cu ora 14:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, bd. Expozitiei nr. 1B, colocviul

Influenta Codului civil din Quebec asupra noului Cod civil din Romania

Speaker: dr. Iolanda Boti, avocat, membru al Baroului Quebec si al Baroului Iasi, Presedintele Association de droit civil Quebec–Roumanie, colaborator principal RNSJ

Au confirmat participarea:
– profesorul Nicolae Turcu, Presedintele sectiei de drept privat a Consiliului Legislativ
– judecatorul Cristi Danilet, membru CSM
– dl. Russell Merifield si dna. Ligia Marincus, reprezentanti ai Ambasadei Canadei

Noul Codul civil, un monument juridic menit sa reaseze fundamentele dreptului romanesc, se bucura de atentia intregii comunitati juridice. In acest cadrul, prezentarea de catre dna. av. dr. Iolanda Boti a influentei Codului civil din Quebec asupra noului Cod civil din Romania este un eveniment care merita intreaga atentie. In cadrul evenimentului dna. av. dr. Iolanda Boti se va referi la motivatia alegerii Codului civil Quebec ca sursa pentru unele dintre institutiile importante reglementate de noul Cod civil din Romania, la modelul conceptiei moniste, precum si, pe larg, la notiuni si institutii preluate in dreptul familiei, in materie de tutela, curatela, succesiuni, drepturi si libertati civile fundamentale, administrarea bunurilor altuia s.a.

Nu se percepte taxa de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participantilor realizându-se în ordinea cronologica a confirmarilor, prin e-mail. Pentru inscrieri va rugam sa folositi pagina de contact JURIDICE.ro.

 
Secţiuni: Anunțuri, Drept civil | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Influenta Codului civil din Quebec asupra noului Cod civil din Romania – Bucuresti, 16 iunie 2011”

  1. Carmen PADURARU spune:

    Dar nu se pregateste si o conferinta cu tema Influenta Codurilor din Tanganica , Uganda sau Congo???

    Pentru ca la nivelul tehnicilor de legiferare am ajuns de-a dreptul bananieri!

  2. cetateanu spune:

    Hahaha… totdeauna reinventam roata si tot prost merge. Parca noi nu avem traditie in drept. Aveam mare nevoie de Quebec… Vai si amar cind vor intra codurile noi in vigoare!…

  3. Ca să comentați mai bine, era frumos să fi venit la Colocviu mai întâi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD