Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Fabrici clandestine de tigari. 30 de persoane trimise in judecata pentru contrabanda

12.06.2011 | Anemarie LAZARESCU

Un numar de 30 de persoane au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT, urmare a destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit din cetateni romani, moldoveni si ucraineni, specializat in contrabanda cu produse accizabile cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, scopul urmarit de membrii gruparii era obtinerea de beneficii materiale substantiale prin punerea in functiune a mai multor fabrici clandestine de productie tigarete contrafacute si prin producerea si comercializarea de tigarete contrafacute, sustragandu-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.

Liderii gruparii, inculpatii Secrieru Veaceslav, Ohrim Serghei, Bobu Constantin, Curmei Lilian, Golunga Vitalie, Cazachevici Vladislav si Secu Victor au introdus in tara, din Rusia si Republica Moldova, utilajele pentru fabricarea si ambalarea tigarilor, materia prima si materialele aferente procesului de productie si au infiintat patru fabrici ilegale de productie a tigaretelor contrafacute.

Liniile de producere si ambalare tigarete au fost amplasate in afara unui antrepozit fiscal, in urmatoarele locatii: loc. Titu – jud. Dimbovita, loc. Tulghes – jud. Hargita, loc. Horezu – jud. Valcea si loc. Preotesti – jud. Neamt si ulterior in mun. Suceava.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate de catre procurorii DIICOT, au fost ridicate 5 utilaje de producere si ambalare tigari (3 de la Harghita si 2 de la Suceava), o linie completa de productie tigari (Valcea), cantitatea de 20 tone tutun, precum si o cantitate insemnata de tigarete, timbre, blanchete, filtre.

Urmare a  actiunii procurorilor DIICOT, cele patru fabrici clandestine de producere si ambalare a tigarilor contrafacute au fost inchise.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de circa 10.000.000 lei.

Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Bucuresti.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan