Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Parteneriatul public privat | Oliviu Puie
13.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC

JURIDICE - In Law We Trust

Parteneriatul public privat: (autor: Oliviu Puie): Volumul intitulat „Parteneriatul public-privat” constituie prima monografie care analizează detaliat şi interdisciplinar problematica la modă a parteneri-atului public-privat, ca modalitate de gestionare mai eficientă a bunurilor şi serviciilor publice, atât în contextul noilor reglementări instituite în materia parteneriatului public-privat, prin Legea nr. 178/2010 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 39/2011, cât şi în contextul unor acte normative speciale anterioare adoptării noilor dispoziţii în materie, în vigoare, care reglementează posibilitatea încheierii unor tipuri de contracte sub forma unui parteneriat public-privat.

Cartea „Parteneriatul public privat” este structurata pe capitole şi secţiuni, urmând ordinea logică a unui demers ştiinţific, cuprinzând problematica reglementării naţionale şi comunitare a parteneriatului public-privat, conceptu-alizarea legală – omnis definitio periculosa est – a termenilor utilizaţi în lege, principiile care stau la baza parteneriatului public-privat, fazele premergătoare atribuirii contractului de parteneriat public-privat şi modalitatea de contestare a actelor administrative emise de partenerii publici în aceste faze premergătoare, contractul de parteneriat public-privat, compania de proiect, trăsăturile şi natura juridică a contractului de parteneriat public-privat, încetarea contractului de parteneriat public-privat şi, în finalul lucrării, problematica complexă a conten-ciosului contractului de parteneriat public-privat.

Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO