Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Parteneriatul public privat | Oliviu Puie


13 iunie 2011 | Dan MĂRCULESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Parteneriatul public privat: (autor: Oliviu Puie): Volumul intitulat „Parteneriatul public-privat” constituie prima monografie care analizează detaliat şi interdisciplinar problematica la modă a parteneri-atului public-privat, ca modalitate de gestionare mai eficientă a bunurilor şi serviciilor publice, atât în contextul noilor reglementări instituite în materia parteneriatului public-privat, prin Legea nr. 178/2010 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 39/2011, cât şi în contextul unor acte normative speciale anterioare adoptării noilor dispoziţii în materie, în vigoare, care reglementează posibilitatea încheierii unor tipuri de contracte sub forma unui parteneriat public-privat.

Cartea „Parteneriatul public privat” este structurata pe capitole şi secţiuni, urmând ordinea logică a unui demers ştiinţific, cuprinzând problematica reglementării naţionale şi comunitare a parteneriatului public-privat, conceptu-alizarea legală – omnis definitio periculosa est – a termenilor utilizaţi în lege, principiile care stau la baza parteneriatului public-privat, fazele premergătoare atribuirii contractului de parteneriat public-privat şi modalitatea de contestare a actelor administrative emise de partenerii publici în aceste faze premergătoare, contractul de parteneriat public-privat, compania de proiect, trăsăturile şi natura juridică a contractului de parteneriat public-privat, încetarea contractului de parteneriat public-privat şi, în finalul lucrării, problematica complexă a conten-ciosului contractului de parteneriat public-privat.

Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii