Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Conferinta „Societatea intemeiata pe cunoastere” – Targoviste, 10-11 iunie 2011. Cum a fost
15.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

În zilele de 10 şi 11 iunie, Editura Universul Juridic a fost partenerul editorial al conferinţei internaţionale „Societatea întemeiată pe cunoaştere” desfăşurată la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Valahia din Târgovişte alături de Editura Universul Juridic, de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii „Castilla la Mancha”, Universitatea Paris – Est Creteil Val de Marne, Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice şi în colaborare cu Asociaţia Română de Drept European.

Domnul prof. univ. dr. Ion Cucui, rectorul Universităţii Valahia din Târgovişte, a ţinut cuvântul de deschidere al lucrărilor, după care plenul a început cu lucrarea domnului Nicolae Popa – Măsuri legislative privitoare la accelerarea judecăţilor, a continuat cu cea a domnului Cristian Ionescu – Fundamentele şi esenţa raporturilor politice între parlament şi guvern în sistemul constituţional românesc, şi s-a terminat cu cea a domnului Sache Neculaescu – La reparation du prejudice consistant dans la lesion d’un interet.

În cadrul manifestării au avut loc şi două importante lansări de carte. Este vorba despre tratatul „Dreptul diplomatic şi dreptul consular” a domnului prof. univ. dr. Honoris Causa Ion Anghel şi despre cartea domnului conf. univ. dr. Dumitru Gheorghe „Drept procesual penal”.

Cea din urmă a fost o lansare mai specială. Cu ajutorul şi implicarea fiicei autorului, Alexandra Gheorghe, şi a Editurii Universul Juridic, cartea a văzut lumina tiparului la doi ani de la trecerea în nefiinţă a celui care a fost Dumitru Gheorghe.  Lucrarea cuprinde toate modificările legislative, ediţia fiind îngrijită de fiica autorului, Alexandra Gheorghe.

În continuare, Conferinţa s-a împărţit pe secţiuni. Prima, „Repere europene în noile coduri româneşti, l-a avut ca moderator pe domnul conf. univ. dr. Sache Neculaescu şi cea de-a doua, “Normativitate şi axiologie social-politică, unde moderator a fost domnul prof. univ. dr. Petre Mareş.

Evenimentul s-a încheiat cu o cină oferită cu ocazia Zilei Facultăţii de Drept şi Ştiinţe social politice.

Dan MĂRCULESCU, Director Marketing UNIVERSUL JURIDIC

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti