Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal – Vol. II
17.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC, Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

JURIDICE - In Law We Trust

Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal – Vol. II (autor: Petre Dungan, Tiberiu Medeanu, Viorel Pasca) : Lucrarea „Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal – Vol. II” reflectă în sistematizarea infracţiunilor din Partea specială mutaţiile intervenite în ordinea valorilor sociale ocrotite de legea penală, ca urmare a încercării, încă neterminate, a societăţii româneşti de a se aşeza în ordinea unui stat de drept, în care omul şi proprietatea sa sunt valorile sociale cărora politica penală legislativă şi cea judiciară trebuie să le acorde protecţia şi siguranţa necesară dezvoltării lor.

Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal – Vol. II” destinat studenţilor anului III şi în egală măsură practicienilor, anticipează problemele pe care le va implica, într-un viitor care se anunţă apropiat, aplicarea prevederilor noului Cod penal în cazul infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului.

Analiza conţinutului constitutiv al infracţiunilor, de multe ori substanţial diferit de cel al infracţiunilor existente în actualul Cod penal, este realizată printr-o prezentare comparativă a acestor incriminări, autorii încercând în acest mod să uşureze asimilarea în practică a noilor reglementări, fapt care face manualul util şi în perfecţionarea pregătirii profesionale a practicienilor dreptului penal.

Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO