Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curs de drept penal. Partea generala – Vol. II
17.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC, Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Curs de drept penal. Partea generala – Vol. II (autor: Viorel Pasca) : „Cursul de Drept penal. Partea generală” , adresat studenţilor anului II ai facultăţilor de drept şi nu numai, tratează in cel de-al doilea volum, într-o manieră care se vrea, cel puţi n din partea autorului, o deschidere spre ideile ce se vehiculează în doctrina contemporană europeană privind problemele răspunderii penale, rolul şi funcţiile sancţiunilor penale.

Cursul de drept penal. Partea generală – Vol. II” tratează condiţiile în care este antrenată răspunderea penală şi caracteristicile acesteia, cauzele care înlătură răspunderea penală, sistemul sancţiunilor penale aplicabile persoanei fizice şi persoanei juridice, individualizarea judiciară şi individualizarea postcondamnatorie a pedepselor, în contextul reglementărilor noului Cod penal, fapt care face util cursul şi practicienilor dreptului pentru continua pregătire profesională a acestora, având în vedere multiplele probleme pe care le ridică aplicarea noului cod, cărora autorul a căutat să le dea un răspuns.

Apropierea termenului de intrare în vigoare a noului Cod penal poate constitui un motiv pentru punerea în discuţie a problemelor semnalate în cuprinsul cursului, fapt care face cu atât mai utilă apariţia unei asemenea cărţi.

Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti