Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curs de drept penal. Partea generala – Vol. II


17.06.2011 | UNIVERSUL JURIDIC, Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Curs de drept penal. Partea generala – Vol. II (autor: Viorel Pasca) : „Cursul de Drept penal. Partea generală” , adresat studenţilor anului II ai facultăţilor de drept şi nu numai, tratează in cel de-al doilea volum, într-o manieră care se vrea, cel puţi n din partea autorului, o deschidere spre ideile ce se vehiculează în doctrina contemporană europeană privind problemele răspunderii penale, rolul şi funcţiile sancţiunilor penale.

Cursul de drept penal. Partea generală – Vol. II” tratează condiţiile în care este antrenată răspunderea penală şi caracteristicile acesteia, cauzele care înlătură răspunderea penală, sistemul sancţiunilor penale aplicabile persoanei fizice şi persoanei juridice, individualizarea judiciară şi individualizarea postcondamnatorie a pedepselor, în contextul reglementărilor noului Cod penal, fapt care face util cursul şi practicienilor dreptului pentru continua pregătire profesională a acestora, având în vedere multiplele probleme pe care le ridică aplicarea noului cod, cărora autorul a căutat să le dea un răspuns.

Apropierea termenului de intrare în vigoare a noului Cod penal poate constitui un motiv pentru punerea în discuţie a problemelor semnalate în cuprinsul cursului, fapt care face cu atât mai utilă apariţia unei asemenea cărţi.

Dan MARCULESCU, UNIVERSUL JURIDIC

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro