Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ceremonie de semnare a Statutului Asociatiei Facultatilor de Drept din Tarile de Origine Latina
17.06.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat al Facultatii de Drept „Simion Barnutiu” a Universitatii „Lucian Blaga” semnat de prof. univ. dr. Ioan Les, decanul facultatii, a avut loc,  la data de  20 mai 2011, ceremonia de semnare a Statutului Asociaţiei Facultăţilor de Drept din Ţările de Origine Latină.

Astfel, „iniţiativa de înfiinţare a acestei asociaţii aparţine Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi Facultăţii de Drept a Universităţii din Valladolid. Membrii fondatori ai asociaţiei sunt facultăţile de drept ale Universităţii din Valladolid (Spania), a Universităţii  Rennes I (Franţa), a Universităţii Bourgogne – Dijon (Franţa), a Universităţii din Coimbra (Portugalia), a Universităţii din Trento (Italia), a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

La ceremonie au participat şi prof. univ. dr. h. c. Constantin Oprean – Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Prof. Marcos Sacristan Represa – Rectorul Universităţii din Valladolid, precum şi ambasadorul Republicii Peru şi ambasadorul Republicii Venezuela. În cadrul ceremoniei, ambasadorul Republicii Venezuela s-a oferit să doneze Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” şi Asociaţiei Facultăţilor de Drept din Ţările de Origine Latină, bustul lui Simon Bolivar, unul dintre  marii eroi ai Americii Latine.

Scopul asociaţiei este acela de a promova relaţiile între facultăţile de drept din ţările de origine latină, de a organiza periodic conferinţe internaţionale, de a publica o revistă ştiinţifică şi de a extinde acordurile Erasmus la nivelul tuturor facultăţilor partenere.

Asociaţia Facultăţilor de Drept din Ţările de Origine Latină va fi persoană juridică, ce se va înregistra la Facultatea de Drept din Valladolid, conform legislaţiei spaniole. În cadrul ceremoniei, au fost alese şi organele de conducere ale Asociaţiei. În funcţia de Preşedinte a fost ales domnul Prof. Luis Antonio de San Pedro, decanul Facultăţii de Drept din Valladolid, iar în calitate de secretar general, domnul Prof.univ.dr.h.c. Ioan Leş, decanul Facultăţii de Drept « Simion Bărnuţiu ».

Asociaţia este deschisă facultăţilor de drept de origine latină, care pot adera în baza recomandării  primite de către unul din membrii fondatori, conform statutului.

DECAN,
Prof. univ. dr. IOAN LEŞ

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.