Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Interviuri
18.06.2011 | JURIDICE.ro, Nicolae CIRSTEA

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Acum aproape un an mi-am propus să fac o serie de interviuri. Le am şi acum în memoria laptopului.

Se pare că lucrurile nu-mi erau prea clare în această privinţă, cauză din care această iniţiativă s-a amânat cu un an. Acum, cred că am găsit o formulă pe care să reuşesc să o perpetuez şi care să fie benefică cititorului.

Când aud de interviu, am, nu ştiu de ce, sentimentul că e un interviu comandat de intervievat. Nu am reuşit să scap până acum de această preconcepţie. Sper ca cititorii să nu aibă acelaşi sentiment faţă de interviurile făcute de mine.

Lumea juridica e un loc special. Sunt oameni, evenimente, conjuncturi, etc. care influenţează întreaga societate românească. Prin aceste interviuri sper să cunoaşteţi mai bine aceste lucruri, să cunoaşteţi mai bine o serie de oameni speciali, care sunt la baza sistemului juridic, care fac ca lucrurile să se îndrepte într-o direcţie sau în alta.

Deşi aparent mic, spaţiul juridic este destul de generos şi oferă un spectru larg de acţiunepublicistică. Sunt multe cărări nebătătorite, care ar trebui măcar menţionate, dacă nu chiar marcate. Sunt mulţi oameni care au lucruri de comunicat, dar nu au tribuna de la care să o facă. Sunt multe evenimente care au loc şi de care ştim doar câţiva – şi e vorba de evenimente importante.

Suntem o echipă dinamică, suntem prezenţi, mai ales în ultimii doi ani, acolo unde se întâmplă lucrurile care contează. Profit de aceasta, profit de experienţa pe care o am pe această piaţă pentru a vă transmite, prin aceste interviuri, o serie de lucruri care mie mi se par importante şi care merită aduse în atenţia publicului, măcar din domeniul juridic, dacă nu chiar al publicului larg.

Nicolae CIRSTEA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti