Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru contrabanda cu tigari


20 iunie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Vineri, 17 iunie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice doua cazuri de trimitere in judecata pentru contrabanda cu tigari.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, la data de 9 iunie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata  a inculpatului  VOICU GIGI sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si a inculpatului  VOICU TEODOR sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la infractiunea de contrabanda.

In dimineata zilei de 3 decembrie 2010, in jurul orelor 0500, inculpatii au fost depistati in trafic, pe raza comunei Ghiroda din judetul Timis, in timp ce transportau in autovehiculul cu care se deplasau, cantitatea de 149.980 de tigarete de diferite marci, fara a fi marcate sau cu marcaje necorespunzatoare si pentru care nu detineau documente de provenienta.

Totodata, s-a stabilit ca tigaretele au fost sustrase de la controlul vamal.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se cifreaza la  valoarea de 68.723 lei.

In vederea recuperarii acestuia, procurorii au dispus  instituirea  sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile ale celor doi inculpati.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

2. La data de 15 iunie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti au dispus, la data de 15 iunie 2011, trimiterea in judecata a inculpatului HURJUI IOAN MARIUS sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

In seara zilei de 4 octombrie 2010, in urma unui control de rutina efectuat de lucratorii de politie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera Suceava, inculpatul a fost depistat in trafic, in timp ce transporta cu un autovehicul inmatriculat in Bulgaria cantitatea de 3000 pachete de tigari de provenienta Ucraina.

Valoarea prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este in suma de 27.408 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Radauti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică