Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
2 comentarii

Tuca Zbarcea & Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer reprezinta AVAS in cel mai recent arbitraj international inregistrat la ICSID
21.06.2011 | JURIDICE.ro, Alina PINTICA

JURIDICE - In Law We Trust

Consorţiul format din firmele de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Freshfields Bruckhaus Deringer a fost desemnat câştigător urmare a procedurii de selecţie de oferte organizată de AVAS pentru reprezentarea juridică a României în dosarul arbitral nr. ARB/10/22 aflat la Centrul de Reglementare a Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID).

În luna aprilie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat selecţia de oferte pentru serviciile de reprezentare juridică a României în cel mai recent arbitraj iniţiat de un investitor străin în faţa Centrului Internaţional de Reglementare a Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) de la Washington.

Cererea în dosarul arbitral nr. ARB/10/22 a fost înregistrată la ICSID cu data de 19 noiembrie 2010, fiind formulată de oamenii de afaceri turci Ömer Dede şi Serdar Elhüseyni, în legătură cu o pretinsă nerespectare de către autorităţile române a contractului de privatizare a SC IMUM SA Medgidia.

„Conform procedurilor ICSID, există un termen de 90 de zile în care fiecare parte urmează să facă propuneri pentru arbitri şi pentru funcţia de preşedinte al tribunalului arbitral. Ca regulă, acesta nu trebuie sa fie un cetăţean al unui stat implicat”, ne-a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi coordonatorul echipei de apărători ai statului român.

În funcţie de calendarul procedural, durata procesului se poate întinde şi pe patru-cinci ani de zile.

Echipa de avocaţi a Ţuca Zbârcea & Asociaţii va apăra, pentru a patra oară, interesele României în faţa ICSID.

Apărarea României în dosarul arbitral nr. ARB/10/22 va fi asigurată de echipe de avocaţi ale Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Freshfields Bruckhaus Deringer care deţin o bogată experienţă în proceduri arbitrale similare.

Printre avocaţii care vor reprezenta statul român se numără Florentin Ţuca – Managing Partner, Levana Zigmund – Avocat Asociat, Cristina Metea – Avocat Asociat, Cornel Popa – Avocat Asociat şi Anca Puşcaşu, Managing Associate, în mare aceeaşi echipă care a obţinut succesul României în dosarele Noble Ventures Inc, EDF Services Ltd. şi S&T Oil Equipment and Machinery, De asemenea, din partea Freshfields Bruckhaus Deringer principalii coordonatori vor fi Boris Kasolowsky – Partner şi Brian King – Partner.

De-a lungul timpului, România a fost chemată de opt ori la ICSID, obţinând soluţii favorabile în trei dosare de arbitraj, celelalte aflându-se pe rolul curţii. Avocaţi ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii au reprezentat interesele statului român în toate cele trei dosare de arbitraj în care o soluţie a fost formulată până în prezent, valoarea despăgubirilor pretinse de reclamanţi depăşind 700 milioane de dolari.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

În ultimii ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost inclusă pe lista celor mai buni angajatori din România, clasându-se pe primul loc în categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – în cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Alina PINTICA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Tuca Zbarcea & Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer reprezinta AVAS in cel mai recent arbitraj international inregistrat la ICSID”

  1. Sceptic spune:

    Este incorect sa se sustina de catre TZA ca a reprezentat Romania vs. Noble Ventures cata vreme societatea de avocati care a reprezentat atunci statul se numeste „Musat si Asociatii”. Intr-adevar anumiti avocati care au fost atunci la DC, compun astazi TZA, insa este incorecta sustinerea repetata cum ca TZA ar fi reprezentat statul atunci, cata vreme la data aceea TZA nici nu exista inca si mai cu seama mandatul a fost castigat in virtutea renumelui de atunci al „Musat si Asociatii” nicidecum datorita numelui anumitor avocati individuali care ar fi urmat sa reprezinte statul.

  2. ana gabriela spune:

    Nici S & T Oil Equipment and Machinery nu a fost castigat de statul roman (prin Zbarcea)…acolo investitorul strain si-a recuperat investitia de la AVAS, in instantele din Romania, asa ca a renuntat la litigiul de la Washington. Daca asta inseamna un proces castigat…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.