Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Galati. Arestare grup infractional pentru evaziune fiscala


21 iunie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Potrivit unui comunicat de presa semnat de judecator Florin Meleaca, vicepresedinte Tribunalul Galati, purtator de cuvant al acestei instante, vineri, 17 iunie 2011, s-a înregistrat la Secţia penala a Tribunalului Galaţi, dosarul cu nr. 5866/121/2011, având ca obiect propunere de arestare preventivă a inculpaţilor Ungureanu Gabriel, Radu Traian, Arhire Bogdan, Pamfile Silviu-Iulian şi Rusu Sebastian.

Astfel, „prin încheierea de şedinţă pronunţată în data de 17.06.2011, instanţa a respins ca fiind nefondată excepţia nelegalei sesizări a instanţei de judecată, a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Ungureanu Gabriel, Radu Traian şi Arhire Bogdan pentru o perioadă de 29 de zile, cu începere de la data de 17.06.2011 şi până la data de 15.07.2011, inclusiv şi  a inculpaţilor Pamfile Silviu-Iulian şi Rusu Sebastian pentru o perioadă de 29 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă.

S-a reţinut că Ungureanu Gabriel şi Radu Traian sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală în formă continuată şi evaziune fiscală în formă continuată, constând în aceea că începând cu luna februarie 2007 ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Pamfile Silviu Iulian şi Arhire Bogdan în scopul comiterii de infracţiuni de evaziune fiscală şi acţionând în cadrul grupului infracţional prin diferite metode şi acţiuni desfăşurate în mod repetat, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale în perioada februarie 2007 – martie 2008, ar fi determinat în mod direct sau indirect alte persoane, prin intermediul altor membri ai grupului, să preia sau să înfiinţeze societăţi comerciale „fantomă” şi în calitate de administratori ai unor societăţi, să omită în totalitate să evidenţieze, în documentele contabile ale celor două societăţi, operaţiunilor comerciale efectuate şi veniturile realizate, determinând astfel sustragerea de la plata către bugetul de stat a sumei totale de 3.137.029 lei, reprezentând impozite şi taxe.

În aceeaşi perioadă, Ungureanu Gabriel, în calitate de administrator al SC „U. P.” SRL Galaţi, respectiv Radu Traian, în calitate de administrator al SC „T.” SRL Galaţi, ar fi evidenţiat în documentele contabile ale societăţilor operaţiuni comerciale nereale aferente unor relaţii comerciale fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat, Ungureanu Gabriel a sumei totale de 1.262.930 lei, iar Radu Traian a sumei totale de 786.906 lei.

Arhire Bogdan şi Pamfile Silviu-Iulian sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, constând în aceea că începând cu luna februarie 2007 ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Ungureanu Gabriel şi Radu Traian, în scopul şi modalitatea enunţate mai sus, determinând astfel sustragerea de la plata către bugetul de stat a sumei totale respective  de peste 3.137.029 lei, reprezentând impozite şi taxe, iar în aceeaşi perioadă, i-ar fi ajutat astfel pe Ungureanu Gabriel,  Radu Traian şi F. A., administratori ai SC „U. P.” SRL Galaţi, SC „T.” SRL Galaţi şi respectiv SC „I. P.” SRL T., să evidenţieze în documentele contabile ale societăţii operaţiuni comerciale nereale aferente unor relaţii comerciale fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei totale de 2.541.774 lei.

Inculpatul Rusu Sebastian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat şi de evaziune fiscală în formă continuată, constând în aceea că începând cu luna februarie 2007 ar fi aderat la un grup infracţional organizat constituit de către Ungureanu Gabriel, Radu Traian, Arhire Bogdan şi Pamfile Silviu Iulian, în scopul comiterii de infracţiuni de evaziune fiscală şi acţionând în cadrul grupului infracţional prin diferite metode şi acţiuni desfăşurate în mod repetat, la indicaţiile şi în folosul altor membri ai grupului, în cursul anilor 2007-2008, în calitate de administrator al SC „A.” SRL Galaţi şi SC „C.” SRL Galaţi, ar fi omis în totalitate să evidenţieze, în documentele contabile ale celor două societăţi operaţiunilor comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel la plata către bugetul de stat a sumei totale de 2.255.879 lei reprezentând impozite şi taxe.

Precizăm că inculpaţii au formulat recurs, urmând ca dosarul să fie înaintat la Curtea de Apel Galaţi.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro