Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari ale modelului–cadru al contractului individual de munca
22.06.2011 | JURIDICE.ro, REFF & ASOCIATII

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 415 din data de 14 iunie 2011, a fost publicat Ordinul nr. 1616 din data de 2 iunie 2011 emis de Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, interimar (“Ordinul nr. 1616”).

Ordinul nr. 1616 ce aduce o serie de modificari si completari la modelul-cadru al contractului individual de munca, prevazut in anexa la Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003.

Dintre acestea, mentionam urmatoarele:
– detalierea, in sectiunea „Locul de munca”, a locului unde se desfasoara activitatea, mentionandu-se cu titlu de exemplu, sectia/atelierul/biroul/serviciul/compartimentul etc. din sediul social/punctul de lucru/alt loc de munca organizat al angajatorului;
– introducerea unei sectiuni distincte referitoare la criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului;
– eliminarea, din cadrul sectiunii „Durata muncii”, a referirii ca fractiunea de norma este de cel putin 2 ore/zi;
– mentionarea, in sectiunea „Salarizare”, pe langa sporuri, indemnizatii si alte adaosuri, si a prestatiilor suplimentare in bani, precum si a modalitatii prestatiilor suplimentare in natura.

Prin Ordinul nr. 1616, a fost suplimentata si lista drepturilor si obligatiilor angajatorului, reglementandu-se in mod expres:
– dreptul a stabili obiectivele de performanta individuala ale salariatului;
– obligatia de a inmana salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii.

O alta modificare consta in aceea ca documentul care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, pe care angajatorul era obligat sa il elibereze la cerere, va cuprinde, in plus, si activitatea desfasurata de salariat, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate.

Pentru Juridice.ro, REFF & ASOCIATII

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti