Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Clifford Chance a acordat asistenta juridica privind Programul EMTN de 7 miliarde de euro lansat de Statul Roman


22 iunie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Clifford Chance si-a consolidat pozitia proeminenta in ceea ce priveste tranzactiile mari pe piata de capital, asistand aranjorii cu privire la lansarea Programului EMTN al Romaniei de 7 miliarde de euro si la emisiunea inaugurala in valoare de 1,5 miliarde de euro incheiata cu succes. Desi a fost instructata de catre aranjorii Société Générale si Erste Bank,  Clifford Chance a actionat in calitate de consilier principal al tranzactiei, avand in atributii atat redactarea documentatiei Programului MTN cat si pregatirea prospectului de emisiune.

Lansarea cu succes a Programului MTN al Romaniei prin emisiunea inaugurala, se datoreaza in primul rand echipei de profesionisti de la Ministerul Finantelor si Banca Nationala si celor doua echipe de aranjori (Société Générale si Erste Bank) care au reusit sa atraga interesul investitional pentru Romania, oferta fiind suprasubscrisa de 2 ori, in ciuda contextului dificil al pietelor datorat reintensificarii crizei grecesti” a declarat Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti.

Programul MTN, folosit de majoritatea statelor UE, ofera flexibilitate maxima Statului Roman atat in ceea ce priveste folosirea unor ferestre de oportunitate cat si in ceea ce priveste moneda, maturitatea si tipul de instrument emis” a declarat Cosmin Anghel, Counsel.

Echipa Clifford Chance a fost coordonata de Cosmin Anghel (Counsel) si a fost alcatuita din Radu Ropota si Eric Green  (Avocati Seniori) si Cristina Bolea. Echipa formata din avocati romani si englezi, care a lucrat la acest proiect in ultimele 6 luni, a fost supravegheata de Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti si David Dunnigan, Coordonator Global al Practicii de Piete de Capital din Londra.

Clifford Chance s-a implicat in toate emisiunile de obligatiuni ale statului roman din anii ’90 si pana in prezent, precum si in majoritatea tranzactiilor mari de pe  piata de capital din Romania, atat oferte de actiuni cat si obligatiuni:

  • Emisiunea de Eurobonduri  in valoare de 1 miliard de euro a Statului Roman prin intermediul Ministerului Finantelor Publice (unde a asistat pe Deutsche Bank, HSBC si EFG Eurobank in calitate de intermediari)
  • Primul program MTN din Romania, al Bancii Comerciale Romane (BCR) in valoare de 3 miliarde de euro;
  • Prima emisiune in moneda locala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD);
  • Emisiunea de certificate globale de depozit (GDR) de catre Vimetco (actionarul Alro) la Bursa de Valori  din Londra, tentativa de oferta publica initiala (IPO) a RCS RDS, tentativa de listare tripla a Tehnomarket-Domo, listarea Teraplast;
  • Ofertele de obligatiuni corporative emise de Raiffeisen Bank, Finansbank, Banca Comerciala Romana (BCR).

Clifford Chance este prezenta in Romania din 2006, cand s-a asociat cu firma de avocatura Badea si Asociatii, infiintata de Daniel Badea si Nadia Badea in 2002. Cele doua firme au fuzionat la 1 mai 2009 si opereaza in prezent sub denumirea Clifford Chance Badea fiind singura firma din Magic Circle din Romania deplin integrata.

Biroul din Bucuresti are in prezent trei parteneri (Daniel Badea – Managing Partner, Nadia Badea si Perry Zizzi) si o echipa internationala de 45 de avocati romani, americani si canadieni. Biroul face parte din regiunea Europa Centrala si de Est a Clifford Chance, care mai detine birouri si in Istanbul, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev. Firma lucreaza in mod regulat si are legaturi stranse cu firme de avocatura din Ungaria, Bulgaria, Croatia, Moldova si Serbia, fiind un punct nodal pentru importante tranzactii realizate in sud-estul Europei.

Clifford Chance Badea se implica in mod constant in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare etc, avand expertiza in toate domeniile dreptului comercial.

Firma ocupa locul intai in topul firmelor de avocatura din Romania pe 2010 la sectiunea Banking & Finance in cele mai recente editii Legal 500 si Chambers and Partners Global.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii