Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Clifford Chance a acordat asistenta juridica privind Programul EMTN de 7 miliarde de euro lansat de Statul Roman
22.06.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Clifford Chance si-a consolidat pozitia proeminenta in ceea ce priveste tranzactiile mari pe piata de capital, asistand aranjorii cu privire la lansarea Programului EMTN al Romaniei de 7 miliarde de euro si la emisiunea inaugurala in valoare de 1,5 miliarde de euro incheiata cu succes. Desi a fost instructata de catre aranjorii Société Générale si Erste Bank,  Clifford Chance a actionat in calitate de consilier principal al tranzactiei, avand in atributii atat redactarea documentatiei Programului MTN cat si pregatirea prospectului de emisiune.

Lansarea cu succes a Programului MTN al Romaniei prin emisiunea inaugurala, se datoreaza in primul rand echipei de profesionisti de la Ministerul Finantelor si Banca Nationala si celor doua echipe de aranjori (Société Générale si Erste Bank) care au reusit sa atraga interesul investitional pentru Romania, oferta fiind suprasubscrisa de 2 ori, in ciuda contextului dificil al pietelor datorat reintensificarii crizei grecesti” a declarat Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti.

Programul MTN, folosit de majoritatea statelor UE, ofera flexibilitate maxima Statului Roman atat in ceea ce priveste folosirea unor ferestre de oportunitate cat si in ceea ce priveste moneda, maturitatea si tipul de instrument emis” a declarat Cosmin Anghel, Counsel.

Echipa Clifford Chance a fost coordonata de Cosmin Anghel (Counsel) si a fost alcatuita din Radu Ropota si Eric Green  (Avocati Seniori) si Cristina Bolea. Echipa formata din avocati romani si englezi, care a lucrat la acest proiect in ultimele 6 luni, a fost supravegheata de Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti si David Dunnigan, Coordonator Global al Practicii de Piete de Capital din Londra.

Clifford Chance s-a implicat in toate emisiunile de obligatiuni ale statului roman din anii ’90 si pana in prezent, precum si in majoritatea tranzactiilor mari de pe  piata de capital din Romania, atat oferte de actiuni cat si obligatiuni:

  • Emisiunea de Eurobonduri  in valoare de 1 miliard de euro a Statului Roman prin intermediul Ministerului Finantelor Publice (unde a asistat pe Deutsche Bank, HSBC si EFG Eurobank in calitate de intermediari)
  • Primul program MTN din Romania, al Bancii Comerciale Romane (BCR) in valoare de 3 miliarde de euro;
  • Prima emisiune in moneda locala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD);
  • Emisiunea de certificate globale de depozit (GDR) de catre Vimetco (actionarul Alro) la Bursa de Valori  din Londra, tentativa de oferta publica initiala (IPO) a RCS RDS, tentativa de listare tripla a Tehnomarket-Domo, listarea Teraplast;
  • Ofertele de obligatiuni corporative emise de Raiffeisen Bank, Finansbank, Banca Comerciala Romana (BCR).

Clifford Chance este prezenta in Romania din 2006, cand s-a asociat cu firma de avocatura Badea si Asociatii, infiintata de Daniel Badea si Nadia Badea in 2002. Cele doua firme au fuzionat la 1 mai 2009 si opereaza in prezent sub denumirea Clifford Chance Badea fiind singura firma din Magic Circle din Romania deplin integrata.

Biroul din Bucuresti are in prezent trei parteneri (Daniel Badea – Managing Partner, Nadia Badea si Perry Zizzi) si o echipa internationala de 45 de avocati romani, americani si canadieni. Biroul face parte din regiunea Europa Centrala si de Est a Clifford Chance, care mai detine birouri si in Istanbul, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev. Firma lucreaza in mod regulat si are legaturi stranse cu firme de avocatura din Ungaria, Bulgaria, Croatia, Moldova si Serbia, fiind un punct nodal pentru importante tranzactii realizate in sud-estul Europei.

Clifford Chance Badea se implica in mod constant in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare etc, avand expertiza in toate domeniile dreptului comercial.

Firma ocupa locul intai in topul firmelor de avocatura din Romania pe 2010 la sectiunea Banking & Finance in cele mai recente editii Legal 500 si Chambers and Partners Global.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti