Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Practica judiciara de casare in materie civila 2010-2011 | Traian Darjan
24.06.2011 | Loredana PELMUSI, Loredana PELMUŞI, C.H. BECK

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

null

Editorul despre Practică judiciară de casare în materie civilă 2010-2011 – rezumată şi comentată – (Autor: Traian Dârjan): Titlul cărţii reflectă cuprinsul ei, cu precizarea că hotărârile judecătoreşti adunate între coperţile lucrării au fost pronunţate în imensa lor majoritate de Secţia civilă, de muncă şi asigurări sociale, pentru minori şi familie a Curţii de Apel Cluj şi într-o foarte mică măsură de alte instanţe, în perioada 2010-2011 şi doar câteva în anul 2009. Este vorba de decizii de casare, respectiv de modificare, iar unele au păstrat soluţiile atacate. Aceste excepţii de la regulă s-au făcut din dorinţa de a-i oferi lectorului o cât mai bogată arie tematică.
Un titlu poate mai adecvat acestei cărţi ar fi fost „Practica judiciară ca pretext”, deoarece hotărârile judecătoreşti reunite aici constituie adeseori doar prilejul pentru dezbaterea unor probleme de drept material sau procesual civil ce nu şi-au găsit încă soluţionarea unitară.”

Public-ţintă:
Cartea se adresează cu precădere practicienilor dreptului – judecători, avocaţi, consilieri juridici –, care vor găsi în ea soluţii la problemele juridice controversate, dar în egală măsură ea se adresează şi teoreticienilor dreptului – profesori, studenţi, cercetători – şi nu în ultimul rând publicului larg, care a dobândit o înaltă conştiinţă juridică şi este interesat de modul de rezolvare a problemelor din domeniile dreptului familiei, dreptului civil, dreptului muncii, dreptului asigurărilor sociale şi dreptului procesual civil.

Loredana PELMUŞI, C.H. BECK

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti