Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Scandal cu expresii antisemite. Competenta urmaririi penale


24 iunie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 23 iunie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba-Iulia s-a constituit un dosar penal ca urmare a incidentului ce a avut loc in noaptea de 18/19 iunie 2011.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, pe strada Pacii din municipiul Alba-Iulia pe fondul consumului de alcool POP VICTOR DANIEL, PLACINTA CLAUDIU ROBERT, GOJEI MIRCEA IULIAN si Fantana Ionut Bogdan au provocat un scandal spontan in strada, au proferat expresii, injurii, au spart cu pietre geamurile unor imobile si au agresat fizic partile vatamate  O.Z si B.G.I  cand acestea au incercat sa-i fotografieze pentru a preda materialul organelor in politie, care au fost anuntate telefonic in timpul incidentului. Urmare agresiunii, partile vatamate au necesitat pentru vindecare ingrijiri medicale de 11/12, respectiv 7/8 zile, prelungite ulterior, si s-a retinut ca  faptele au adus atingere linistii publice.

In raport cu aceasta stare de fapt, la data de 19 iunie 2011, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Alba-Iulia au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de POP VICTOR DANIEL, PLACINTA CLAUDIU ROBERT si GOJEI MIRCEA IULIAN sub aspectul infractiunilor de lovire sau alte violente, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Procurorii au dispus fata de inculpatii POP VICTOR DANIEL si PLACINTA CLAUDIU ROBERT masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, pe o durata de 30 zile, respectiv de la data de 20.06.2011 pana la data de 19 iulie 2011.

Pe 20 iunie 2011, prin ordonanta procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia s-a dispus declinarea cauzei spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, intrucat  din cercetari a rezultat ca in timpul incidentului spontan au fost proferate expresii antisemite, iar competenta de cercetare, revine conform legii parchetului de pe langa tribunal.

Investiti cu solutionarea cauzei, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Alba au extins la data de 21 iunie 2011 urmarirea penala sub aspectul infractiunii de instigare la discriminare si au dispus schimbarea incadrarii juridice fata de POP VICTOR DANIEL, PLACINTA CLAUDIU ROBERT si GOJEI MIRCEA IULIAN in forma calificata a ultrajului contra bunelor moravuri, respectiv tulburarea grava a ordinii si linistii publice si in forma calificata a infractiunii de loviri si alte violente,  iar fata de Fantana Ionut Bogdan s-a dispus inceperea urmaririi penale  sub aspectul infractiunilor de lovire sau alte violente, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Procurorii  Parchetului de pe langa Tribunalul Alba au dispus la data de 21 iunie 2011 retinerea pe o durata de 24 ore a invinuitilor GOJEI MIRCEA IULIAN si Fantana Ionut Bogdan  respectiv, de la data de 21 iunie 2011 pana la data de 22 iunie 2011, urmata de masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pe o durata de 30 zile, respectiv de la data de 22 iunie 2011 pana la date de 21 iunie 2011.

In cauza, se administreaza probe pentru  finalizarea urmaririi penale .

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii