Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Delapidare. Evaziune fiscala. Spalare de bani. Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Grup infractional destructurat


23 iunie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a 13 inculpati, in sarcina carora se retine savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional, delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din 23 iunie 2011, in calitate de director general al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), Mihai Sorin impreuna cu alte persoane, o parte dintre acestea avand  functii de conducere in cadrul societatii, au constituit un grup infractional,  urmarind diminuarea patrimoniului societatii, prin retragerea in mod nejustificat a unor sume considerabile din conturile societatii.

Pentru disimularea acestor operatiuni, inculpatii, sub coordonarea lui Mihai Sorin, au procedat la  incheierea  mai multor contracte fictive, cu un numar de 18 societati comerciale,  special infiintate in acest scop, in care aveau calitatea de asociati/administratori/imputerniciti pe cont si au efectuat  plati in baza acestor contracte, fara obtinerea unei contraprestatii pentru sumele platite.

In aceasta modalitate, inculpatii au traficat si si-au insusit sume de bani din conturile societatii, cauzand patrimoniului SC PSV Company SA, un prejudiciu total de peste 25.600.000 lei (aproximativ 6,5 milioane euro).

In sarcina inculpatilor se mai retine ca, in calitate de administratori ai unor societati comerciale, s-au sustras de la plata sumelor de bani datorate bugetului de stat, intocmind si depunand la organele fiscale bilanturi anuale, deconturi de TVA si declaratii privind obligatiile de plata  falsificate, in vederea ascunderii sursei impozabile sau taxabile.

In aceasta maniera, inculpatii au cauzat bugetului consolidat  al statului  un prejudiciu de circa 2.400.000 lei.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism si a mai multor imobile, situate in municipiile Bucuresti, Ploiesti si in localitatile Corbeanca, Domnesti,  Sinaia si Campina,  precum si indisponibilizarea sumelor de bani aflate in conturile inculpatilor.

Cauza a fost  trimisa, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică