Varia
JURIDICE

Practica avocatiala – cereri, aparari, cai de atac, concluzii scrise, consultatii, reguli si proceduri interne | Andrei Savescu, Marinela Cioroaba, Ruxandra Nitoiu
24.06.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Autorii despre Practică avocaţială – cereri, apărări, căi de atac, concluzii scrise, consultaţii, reguli şi proceduri interne (autori: Andrei Săvescu, Marinela Cioroabă, Ruxandra Niţoiu): „Stimate cititor, această carte conţine un număr considerabil de cereri de chemare în judecată, întâmpinări, note de apărare şi căi de atac.

În premieră în România, lucrarea conţine şi textele unor consultaţii avocaţiale, precum şi un capitol cu totul special, dedicat organizării unei societăţi de avocatură.

În partea finală a cărţii veţi găsi şi o colecţie de aprecieri cu privire la avocatură şi la relaţiile practicii avocaţiale cu sistemul judiciar şi alte profesii, aprecieri asumate după 17 ani de activitate neîntreruptă în slujba justiţiabilului.

Redactate minimalist, o parte dintre notele cu privire la viaţa avocaţilor şi problemele cărora trebuie să le facă faţă au fost publicate online pe Juridice.ro, Dreptonline.ro si website-uri ale Grupului de editură şi consultanţă Rentrop & Straton.

Dacă dumneavoastră, stimate cititor, veţi aprecia parcurgând această carte că nu tot ceea ce am scris este irefutabil, dacă veţi avea alte păreri decât ale noastre cu privire la problemele de drept abordate, vă rugăm să aveţi în vedere că în focul luptei judiciare ies scântei. Toate textele din carte sunt crâmpeie din activitatea reală a avocaţilor. Prelucrarea textelor s-a făcut doar în scop editorial.

Ne-am străduit să publicăm un corp de documente relevante, care să poată constitui o sursă de inspiraţie pentru activitatea practică. Sperăm să putem fi de folos, mai cu seamă generaţiilor de profesionişti ai dreptului care se ridică trăgând după ei în sus întreaga societate românească.

Am fi bucuroşi ca următoare ediţie a acestei cărţi să conţină şi lucrări realizate de dumneavostră, stimate cititor. Vom fi bucuroşi sa ne scrieţi pentru a ne împărtăşi opiniile şi experienţa dumneavoastră.”

* * *

Despre autori

Andrei E. Săvescu – arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României; titular de curs introducere în dreptul civil şi dreptul internetului la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti; cercetător asociat în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Romane; formator la Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor; coordonator JURIDICE.ro; avocat în Baroul Bucureşti (1994), SCA Săvescu Voinescu şi Asociaţii

Marinela Cioroabă – avocat în Baroul Bucureşti din anul 2000; domeniul principal de experienţă: litigii; domeniile principale de expertiză: drept civil, drept comercial şi dreptul muncii; redactor şef al Revistei de Note şi Studii Juridice; coordonator CodulMuncii.ro; colaborator al Băncii Mondiale pentru raportul „Doing Business„, specializarea „enforcing contracts”

Ruxandra Niţoiu – avocat în Baroul Bucureşti din anul 2006; domeniul principal de experienţă: litigii; domeniile principale de expertiză: dreptul muncii, drept civil şi drept comercial; colaborator CodulMuncii.ro; colaborator JURIDICE.ro; colaborator al Băncii Mondiale pentru raportul „Doing Business„, specializarea „enforcing contracts”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti