Regulamentul privind promovarea personalului de specialitate juridica din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie
27 iunie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 441 din data de 23 iunie 2011 a fost publicat Ordinul Ministerului Justitiei nr. 231/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridica, cu functii de executie, asimilat judecatorilor si procurorilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.
Regulamentul se aplica personalului de specialitate juridica, cu functii de executie, asimilat judecatorilor si procurorilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Promovarea in functii de executie a personalului de specialitate juridica asimilat se face pe baza de examen organizat anual sau ori de cate ori este necesar de Directia administrativ-economica – Serviciul resurse umane si salarizare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.
Pentru a participa la examenul de promovare in functii de executie, personalul de specialitate juridica asimilat trebuie sa indeplineasca, pana in ziua organizarii examenului inclusiv conditiile minime de vechime prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in functia de personal de specialitate juridica asimilat, sa aiba la ultima evaluare calificativul „Foarte bine” si sa nu fi fost sanctionat disciplinar in ultimii 3 ani.
Examenul de promovare a personalului de specialitate juridica asimilat consta in intocmirea unei lucrari scrise, cu caracter teoretic si practic, si in sustinerea unei probe scrise teoretice.
Lucrarea scrisa va fi intocmita pe o tema la alegerea candidatului, din urmatoarele materii: drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ, drept financiar si fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept international privat, jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jurisprudenta Curtii Constitutionale, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, procedura civila, procedura penala.
Proba scrisa teoretica va fi sustinuta la una dintre materiile de mai sus, la alegerea candidatului.
Cu privire la modul de oganizare si desfasurare a examenului, actul normativ reglementeaza in detaliu: comisiile de examen, examinarea lucrarilor, afisarea rezultatelor, solutionarea constestatiilor.