Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificari privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile


27 iunie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 439 din data de 23 iunie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2200/2011 pentru modificarea Instructiunilor privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 26/2011.

Instructiunile privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 26/2011, se modifica dupa cum urmeaza:

Cu privire la depunerea declaratiilor online privind situatiile achizitiilor si livrarilor de produse accizabile se mentioneaza ca:

– operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac efectiv alimentarea aeronavelor depun lunar la autoritatea vamala, pana la data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea;

– destinatarii inregistrati depun lunar la autoritatea vamala teritoriala in raza careia isi au sediul social, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea. In forma anterioara, aceasta declaratie trebuie depusa la autoritatea fiscala teritoriala.

Se elimina din cuprinsul actului normativ prevederile care stabileau ca operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice au obligatia de a prezenta certificatul emis de autoritatea competenta in domeniul aeronautic la Directia de autorizari din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, in vederea inregistrarii certificatelor in baza de date de autorizari.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică