Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Societatea civila solicita organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de lege privind retentia datelor personale la operatorii de comunicatii electronice
28.06.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Cinci organizații neguvernamentale solicită Ministerului Comunicațiilor și Societății Informatice organizarea unei întâlniri pe marginea proiectulului de Lege privind reţinerea datelor generate sau prelucrate  de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii. Proiectul a fost afişat în vederea dezbaterii publice pe pagina de internet a instituţiei la data de 23 iunie 2010. Conform legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, instituțiile publice au obligația să organizeze astfel de întâlniri în perioada dezabterii publice a actelor normative dacă acestea sunt solicitate expres de organizații legal constituite.

Solicitarea a fost inițiată de  Activewatch – Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (APTI), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Societatea de Ştiinţe Juridice (SSJ).

Legea privind retenția datelor personale și de trafic reprezintă transpunerea în legislația națională a unei directive europene. Prima formă a legii a fost considerată neconstituțională. Organizațiile semnatare consideră că această a doua formă reia elementele neconstituționale anterioare și menține mecanismele care pot conduce la violarea dreptului la viață privată.

Persoana de contact: Maria-Nicoleta Andreescu, 0733.078.721, nandreescu@apador.org

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti