Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Cunoasterea, intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei – Baia Mare, 1-2 iulie 2011
29.06.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Maramureş impreuna cu Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor organizeaza in perioada 1-2 iulie 2011, la Baia Mare Conferinţa Naţională cu tema

Cunoasterea, intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei

( Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila )

Prezenta conferinţă se adresează avocaţilor definitivi şi reprezintă pregătire profesională continuă a acestora.

Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (I.N.P.P.A.) acreditează participarea la această conferinţă cu 15 ore de pregătire continuă, eliberându-se în acest sens certificate de participare.

Inscrierile pentru participarea la conferinţă se pot face la Secretariatul Baroului Maramureş, achitându-se totodată taxa de participare de 150 lei.

Pentru detalii suplimentare legate de participare şi tematica conferinţei vă rugăm să luaţi legătura cu Secretariatul Baroului Maramureş (tel. 0262.22.33.36) sau să consultaţi site-ul Baroului Maramureş. De asemenea, ataşăm prezentei invitaţii Programul de desfăşurare al conferinţei.

NOTĂ: Inscrierile se pot face pana până joi, 30.06.2011.

Partener media: Juridice.ro.

Partener: Editura Universul Juridic.


Programul conferintei:

Ziua de 1 iulie 2011

Ora 12,00 – 12,30

Deschiderea conferintei.

Ora 12,30 – 14,30

Competenta de judecata. Cercetarea procesului in Noul Cod de procedura civila.

Competenta instantelor in Noul Cod de procedura civila.

Resistematizarea etapelor procesului civil – etapa scrisă, cercetarea procesului şi dezbaterea în fond a procesului; cercetarea procesului si imperativul solutionarii cauzelor intr-un termen optim si previzibil (metode de realizare a obiectivului reducerii duratei procesului si incadrarii acestuia intr-o limita previzibila de timp ); materia probelor; exceptii si incidente procedurale (contestatia privind tergiversarea procesului).

Tema va fi sustinuta de lector. univ. dr. Traian C. Briciu, Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti si asit. univ. dr. Claudiu Dinu, Facultatea de Drept Universitatea din Bucuresti (consilier de stat).

Ora 14,30 – 15,00

Pauza

Ora 15,00 – 17,00

Continuare dezbaterilor cu privire la Cercetarea procesului in Noul Cod de procedura civila.

Tema va fi sustinuta de lector. univ. dr. Traian C. Briciu, Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti si asit. univ. dr. Claudiu Dinu, Facultatea de Drept Universitatea din Bucuresti (consilier de stat).

Concluzii.

***

Ziua de 2 iulie 2011

Ora 10,00 – 12,30

Sistemul cailor de atac in Noul Cod de procedura civila.

Apelul. Recursul. Constestatia in anulare. Revizuirea. Hotararea prealabila pentru dezlegarea unei probleme de drept.

Tema va fi sustinuta de dr. Mircea Ursuta, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea, membru al comisiei de elaborare a Legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila.

Ora 12,30 – 13, 00

Pauza.

Ora 13,00 – 15,30.

Procedurile speciale in Noul Cod de procedura civila.

Masurile asiguratorii; ordonanta presedintiala; evacuarea din imobilele deţinute sau ocupate fără drept, procedura privitoare la înscrierea drepturilor dobândite în temeiul uzucapiunii; procedura cu privire la cererile de valoare redusă; procedura punerii sub interdicţie, divorţul, procedura de declarare a morţii şi ordonanţa de plată; procedura cauţiunii judiciare.

Tema va fi sustinuta de asist. univ. dr. Claudiu Dinu, Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti (consilier de stat).

Ora 15,30 – 16,30

Concluzii finale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti