Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Sotii Columbeanu au divortat. Fetita a fost incredintata tatalui


30 iunie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Familie
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Judecatoria Buftea a solutionat luni, 27 iunie 2011, procesul de divort al sotilor Columbeanu.

Instanta a decis, conform minutei: Admite în parte cererea principală astfel cum a fost precizată şi completată. Admite cererea reconvenţională astfel cum a fost precizată. Desface căsătoria dintre părţi luând act de acordul soţilor. Reclamanta – pârâtă va reveni la numele purtat anterior căsătoriei, acela de GABOR. Încredinţează pe minora rezultată din căsătorie spre creştere şi educare tatălui pârât reclamant. Obligă pe reclamanta pârâtă la plata unei pensii lunare de întreţinere de 1000 de lei de la data pronunţării prezentei hotărâri până la majorat. Încuviinţează ca reclamanta pârâtă să aibă legături personale cu minora în conformitate cu următorul program de vizitare: – a doua şi a patra săptămână în fiecare lună, de vineri orele 16:00 până duminică orele 18:00 – cu/la reclamanta pârâtă – prima jumătate a vacanţei şcolare, de la 20 iunie până la 20 august – cu/la reclamanta pârâtă, în ţară/străinătate Irevocabilă în privinţa divorţului. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare în privinţa celorlalte capete de cerere.

Avocatul Ionuţ Dojană care a reprezentat-o pe Monica Columbeanu, a declarat: „Aşa cum arată decizia în acest moment, ne mulţumeşte. Judecătorii ne-au acordat programul de vizitare pe care l-am cerut, iar conform acestui program, Irina ar trebui să fie în acest moment la Monica, pentru că a început deja vacanţa şcolară.

Aşteptăm reacţia lui Irinel Columbeanu. Dacă se va împotrivi, dacă îi va reţine paşaportul fetiţei, de exemplu, vom ataca decizia Judecătoriei şi vom cere reîncredinţarea copilului. Din informaţiile noastre, Irinel Columbeanu vrea oricum să atace decizia, pentru că nu este de acord ca Monica s-o ia pe Irina în America. În acest caz, vom cere şi noi reîncredinţarea Irinei şi vom continua cu recursul din 12 iulie, astfel încât fetiţa să rămână la Monica până se va termina procesul”

Irinel Columbeanu a spus: „Trebuie să citesc decizia, doar am auzit-o, nu mă pot pronunța încă. Bineînțeles că sunt bucuros pentru că subiectul principal e încredințarea Irinei spre creștere și educare. Restul sunt amănunte, numele sau celelalte subiecte… Cât despre petrecerea vacanțelor în țară sau străinătate de către Irina cu mama ei, eu m-am opus ideii ca acest lucru să se întâmple fără să se țină cont de opinia mea. E normal ca copiii să plece în vacanțe și cu tata, și cu mama, și poate chiar și cu amândoi dacă așa vom hotărî. Dar vreau să am dreptul de a-mi da acordul cu privire la ieșirea ei din țară.”

>> Detalii dosar

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro