Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA Galati. Trimitere in judecata pentru declaratii false, inexacte sau incomplete


4 iulie 2011 | Anemarie LAZARESCU
Secţiuni: Activitate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a inculpatului GIUSEPPE MORIELLO, cetatean italian, asociat si administrator al SC MTR ENOPROD SRL Focsani, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 2 septembrie 2003, intre Agentia SAPARD – Bucuresti, in calitate de Autoritate Contractanta si SC MTR ENOPROD SRL Focsani (firma cu obiect de activitate fabricarea vinurilor), reprezentata de inculpatul Moriello Giuseppe, in calitate de Beneficiar, s-a incheiat un contract pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil in conditiile programului SAPARD, obiectul contractului fiind punerea in practica a proiectului intitulat „Infiintarea unui combinat de vinificatie in comuna Campineanca, Jud. Vrancea”.
In contextul derularii acestui proiect, inculpatul Giuseppe Moriello, in calitate de reprezentant al firmei beneficiare, a prezentat Autoritatii Contractante mai multe documente inexacte cu consecinta obtinerii pe nedrept a sumei de 995.096,640 Euro reprezentand fonduri SAPARD alocate acestui proiect. In concret, inculpatul a prezentat un certificat emis de Primaria Focsani in care era consemnat in mod nereal ca societatea beneficiara nu are datorii la bugetul de stat. De asemenea, pentru justificarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului, acesta a mai prezentat si rapoarte de adjudecare a unor licitatii fictive, incheiate cu incalcarea prevederilor referitoare la conflictul de interese, pentru constructia halei, achizitionarea liniei de vinificatie sau servicii de consultanta si alte documente cu continut nereal (devize financiare).

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila cu suma de 3.369.454, 97 RON (la care se adauga dobanzi si penalitati calculate conform prevederilor legale in vigoare), reprezentand contravaloarea integrala a finantarii nerambursabile decontate beneficiarului.

In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile (combinatul de vinificatie si mai multe terenuri) apartinand inculpatului Giuseppe Moriello si firmei sale SC MTR ENOPROD SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Focsani.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro