Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Promotia 2001. Revederea
02.07.2011 | JURIDICE.ro, Nicolae CIRSTEA

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Da… Revederea a avut loc – deşi parcă-mi era destul de greu să accept că va veni acest moment…

Te încearcă diverse stări: de la curiozitate – cum mai arată foştii colegi, cine va veni, ce profesie au cei pe care nu i-ai mai văzut…, până la emoţii diverse – retrăieşti, revăzând foşti colegi, multe dintre momentele frumoase din facultate, examenele, diversele întâmplări din sala de curs sau din cămin, de la seminarii etc.

Revenind, sâmbătă, 25 iunie, la ora 11.00 ne-am reunit în amfiteatrul A3 al Facultăţii de Drept, unde, cum spunea o colegă, ultima oară unii colegi au păşit când au susţinut examenul de licenţă…

Am fost onoraţi să-i avem alături pe unii dintre foştii profesori – dna Claudia Moarcăş, care ne-a transmis un mesaj emoţionant, domnii Constantin şi Cristian Mitrache, Dan Oancea, Augustin Fuerea, Valerian Cioclei, George Alexandru Ilie, Corneliu Liviu Popescu – de ale cărui magistrale seminarii la drept administrativ ne vom aminti mereu…

Domnul Claudiu Buglea a condus adunarea în calitate de reprezentant al conducerii (domnia sa fiind secretarul ştiinţific al Facultăţii). Momentul de încărcătură maximă a fost strigarea catalogului.

Am încercat fiecare să concentrăm în mai puţin de un minut sinteza vieţii noastre profesionale şi personale din ultimii zece ani… Majoritatea avocaţi, dar şi judecători, procurori, cadre didactice universitare sau implicaţi în companii private cu responsabilităţi şi funcţii importante, în viaţa personală am avut fiecare un parcurs propriu – căsătoriţi, majoritatea – ori reintraţi în circuitul civil (ca sa citez un coleg), unii dintre noi aşteaptă deja al treilea copil (bravo, Radu!!!).

Un moment important şi marcat cu aplauze a fost apariţia Profesorului nostru – Bogdan Dumitrache. Seminariile de drepturi reale şi obligaţii, în calitate de asistent al Profesorului Corneliu Bîrsan, ne-au structurat o gândire juridică fără de care mulţi dintre noi nu am fi acolo unde suntem astăzi. Nu spun mai mult decât că sper, alături de mulţi alţi colegi, să-l avem mai mult alături de noi pe Bogdan Dumitrache. Fac eforturi şi presiuni în acest sens…

Sunt, totuşi, 10 ani în care fiecare dintre noi am trăit momente mai mult sau mai puţin fericite. Cei mai mulţi avem însă satisfacţii profesionale şi personale cu care ne mândrim şi pentru care am făcut eforturi, sacrificii, concesii.

Nicolae Cîrstea

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti