Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ziua Justitiei. Vizita ministrului Justitiei la Curtea de Apel Ploiesti


4 iulie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Potrivit unui comunicat de presa al MJ, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a efectuat vineri, 1 iulie 2011, o vizită la Curtea de Apel Ploieşti. Cu această ocazie, ministrul a discutat cu personalul şi conducerea instanţelor despre noul Cod civil, răspunderea magistraţilor, schemele de personal, investiţii şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Cu prilejul Zilei Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat:
„De Ziua Justiţiei, urez tuturor slujitorilor acesteia sănătate, putere de muncă, fericire.
Le mulţumesc magistraţilor, grefierilor, personalului auxiliar, pentru că se străduiesc să păstreze funcţional mecanismul Justiţiei. Trebuie să ajungem la o performanţă mai bună în sistemul judiciar, ceea ce depinde atât de legislativ, cât şi de executiv, dar rolul cheie revine magistraţilor şi grefierilor. Sunt lucruri care se pot face acum, până la regândirea schemelor de personal. Mai multă coerenţă în soluţii, mai multă grijă pentru motivări, mai multă integritate. Preşedinţii de instanţă trebuie să preia leadership-ul sistemului judiciar alături de CSM. Şefii de instanţe, şefii de parchete, prim grefierii, constituie prima şi cea mai importantă verigă a managementului sistemului judiciar. Şefii de instanţe şi cei ai parchetelor pot determina decisiv consolidarea disciplinei jurisdicţionale, păstrarea integrităţii în sistem şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale.
Poate că e timpul să ne gândim la o accentuare a autorităţii lor şi la întărirea puterilor prin lege, dar până atunci, ei trebuie să demonstreze implicare, deschidere, cooperare şi responsabilitate. Obiectivul fundamental al Ministerului Justiţiei este o Justiţie eficientă, responsabilă, independentă. Obiectivul strategic al Ministerului Justiţiei îl constituie noile Coduri. Vom continua să ajutăm sistemul judiciar să se ajute singur. Într-o perioadă dificilă în ţară şi în lume, le cer magistraţilor şi grefierilor să probeze tărie de caracter şi spirit, în interesul comunităţii, pe care sunt chemaţi să o judece drept şi prin aceasta să o servească.
La mulţi ani, Justiţiei noastre independente!”
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro