Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

Procurorii au discutat la varf despre raspunderea disciplinara

6 iulie 2011 | Anemarie LAZARESCU

Marti, 5 iulie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca a gazduit in cursul zilei de 5 iulie 2011 intalnirea de lucru a membrilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, doamna Laura Codruta Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si domnul procuror George Balan, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, au fost organizatorii acestei intalniri profesionale, axate pe aspecte sistemice ale Ministerului Public, in contextul actualelor dezbateri publice, privind proiectele de acte normative ce vizeaza sistemul judiciar, al problemelor de personal si volumului mediu de activitate. Au participat la intalnirea de lucru adjunctii Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv domnul procuror Marius Iacob si doamna Gabriela Scutea.

Intalnirea de lucru, vizand modificarile referitoare la raspunderea disciplinara a magistratilor, organizarea Inspectiei judiciare si statutul inspectorilor i-a avut ca invitati pe doamna judecator dr. Lidia Barac, secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, domnul judecator Alexandru Serban,  membru al Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, membrii Sectiei de procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv doamnele procuror Gratiana Daniela Petronela Isac, Oana Schmidt Haineala, domnul procuror Bogdan Licu si de asemenea conducerea Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv doamna judecator Mihaela Tropcea, si doamna procuror Camelia Sutiman.

De asemenea, au participat, in calitate de invitati, doamna judecator Octavia Spineanu Matei, director al Institutului National al Magistraturii, domnii Daniel Morar – procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codrut Olaru – procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Valentin Selaru, procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

S-au analizat aspecte ale pregatirii in cadrul Institutului National al Magistraturii,  cu accent pe completarea programei cu o tematica centrata pe dobandirea de competente, astfel incat specificul Ministerului Public sa se regaseasca in aceasta  pregatire.

Tematica intalnirii a vizat relevarea ipostazelor sistemice privind proiectele de lege, supuse dezbaterii publice, ce vizeaza raspunderea disciplinara a magistratilor, organizarea inspectiei judiciare si statutul inspectorilor judiciari, astfel incat sa se contureze  propuneri unitare, fata de aceste proiecte legislative, bazate pe puncte de vedere argumentate si intemeiate pe o  prealabila analiza.

De asemenea, s-a analizat necesitatea adaptarii strategiei de pregatire profesionala continua a magistratilor, nevoilor si situatiilor practice concrete, si sub acest aspect reprezentantii tuturor institutilor cu atributii judiciare si-au exprimat acordul pentru operationalizarea unor masuri bazate pe consultari intre exponentii sistemului judiciar, prealabile luarii unor decizii.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership