Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Procurorii au discutat la varf despre raspunderea disciplinara


6 iulie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marti, 5 iulie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca a gazduit in cursul zilei de 5 iulie 2011 intalnirea de lucru a membrilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, doamna Laura Codruta Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si domnul procuror George Balan, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, au fost organizatorii acestei intalniri profesionale, axate pe aspecte sistemice ale Ministerului Public, in contextul actualelor dezbateri publice, privind proiectele de acte normative ce vizeaza sistemul judiciar, al problemelor de personal si volumului mediu de activitate. Au participat la intalnirea de lucru adjunctii Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv domnul procuror Marius Iacob si doamna Gabriela Scutea.

Intalnirea de lucru, vizand modificarile referitoare la raspunderea disciplinara a magistratilor, organizarea Inspectiei judiciare si statutul inspectorilor i-a avut ca invitati pe doamna judecator dr. Lidia Barac, secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, domnul judecator Alexandru Serban,  membru al Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, membrii Sectiei de procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv doamnele procuror Gratiana Daniela Petronela Isac, Oana Schmidt Haineala, domnul procuror Bogdan Licu si de asemenea conducerea Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv doamna judecator Mihaela Tropcea, si doamna procuror Camelia Sutiman.

De asemenea, au participat, in calitate de invitati, doamna judecator Octavia Spineanu Matei, director al Institutului National al Magistraturii, domnii Daniel Morar – procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codrut Olaru – procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Valentin Selaru, procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

S-au analizat aspecte ale pregatirii in cadrul Institutului National al Magistraturii,  cu accent pe completarea programei cu o tematica centrata pe dobandirea de competente, astfel incat specificul Ministerului Public sa se regaseasca in aceasta  pregatire.

Tematica intalnirii a vizat relevarea ipostazelor sistemice privind proiectele de lege, supuse dezbaterii publice, ce vizeaza raspunderea disciplinara a magistratilor, organizarea inspectiei judiciare si statutul inspectorilor judiciari, astfel incat sa se contureze  propuneri unitare, fata de aceste proiecte legislative, bazate pe puncte de vedere argumentate si intemeiate pe o  prealabila analiza.

De asemenea, s-a analizat necesitatea adaptarii strategiei de pregatire profesionala continua a magistratilor, nevoilor si situatiilor practice concrete, si sub acest aspect reprezentantii tuturor institutilor cu atributii judiciare si-au exprimat acordul pentru operationalizarea unor masuri bazate pe consultari intre exponentii sistemului judiciar, prealabile luarii unor decizii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii