BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept comercial
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Votul asociatilor in societatile comerciale. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta | Flaminia Starc-Meclejan

08.07.2011 | Loredana PELMUSI
Abonare newsletter

null

Editorul despre Votul asociaţilor în societăţile comerciale. Reglementare. Doctrină. Jurisprudenţă (autor: Flaminia Stârc-Meclejan): „Votul este considerat de majoritatea doctrinei şi a jurisprudenţei o funcţie al cărei exerciţiu trebuie să urmărească strict interesul superior al societăţii, în cadrul unor adunări generale devenite decoruri fără protagonişti. Constituindu-se într-o pledoarie pentru reabilitarea naturii subiective a acestui drept şi pentru recunoaşterea unei mai mari libertăţi a asociaţilor în exercitarea sa, desigur, în limitele impuse de buna-credinţă, această carte vă invită să îl redescoperiţi.

În urma periplelor tematice în spaţiile juridice vecine, francez sau german, ca şi în cele ceva mai îndepărtate ale common law-ului, veţi putea constata că noile provocări, cum ar fi ingineriile juridice ce permit concentrarea controlului în societate sau numărul în creştere al acţiunilor introduse de minoritari, sunt aceleaşi peste tot, determinând schimbări profunde, ce ating înseşi fundamentele dreptului societar. Prin răspunsurile pe care le oferă, cartea favorizează soluţiile cele mai adaptate nevoilor societăţilor comerciale, într-un moment în care jurisprudenţa Curţii Europene de Justiţie încurajează mobilitatea juridică în interiorul Uniunii Europene.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week