« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea art. 908 din Codul Comercial
11.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 484 din data de 7 iulie 2011 a fost publicata Legea nr. 135/2011 pentru modificarea art. 908 din Codul de comert.

Lege prevede modificarea art. 908 din Cdul Comercial astfel:
„Art. 908. – Sechestrul sau poprirea nu se va putea infiinta decat numai cu dare de cautiune, afara de cazul cand cererea de sechestru sau de poprire se va face in virtutea unei cambii sau a unui alt efect comercial la ordin sau la purtator, protestat de neplata.
Instanta care judeca procesul se va pronunta asupra sechestrului in camera de consiliu, fara prealabila chemare a partilor.
Sechestrul asigurator nu poate fi ridicat decat daca debitorul va consemna suma, capitalul, dobanzile si cheltuielile, pentru care s-a infiintat acel sechestru.”

In forma anterioara se prevedea ca judecatoria se va pronunta asupra sechestrului in camera de consiliu fara prealabila chemare a partilor. Restul prevederilor articolului au ramas neschimbate.

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD