« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

NNDKP. A treia editie Lex Atelier ref. modificarile Codului muncii si noua Lege a dialogului social
11.07.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat la Timişoara cea de-a treia ediţie a evenimentului Lex Atelier, în care au fost discutate modificările codului muncii şi noua lege a dialogului social. Workshop-ul, care a reunit peste 70 de directori şi specialişti în resurse umane şi legislaţia muncii din organizaţiile medii şi mari din Timişoara, a fost moderat de Luminiţa Dima, partenerul care coordonează practica de dreptul muncii a NNDKP şi Eva Forika, avocat senior şi coordonator al biroului local. Interactivitatea seminarului a arătat că există un interes major pentru astfel de dezbateri, pe care echipa NNDKP de la Timişoara le organizează periodic pe plan local.

Participanţii au dezbătut aspecte precum criteriile şi procedura de evaluare profesională a salariaţilor, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă, răspunderea disciplinară şi patrimonială a salariaţilor, organizarea timpului de lucru, negocierile colective, reprezentativitatea organizaţiilor sindicale şi patronale.

Modificările Codului muncii denotă o preocupare a legiuitorului în sensul  flexibilizării relaţiilor de muncă şi a lămuririi unor prevederi care au generat interpretări diferite în trecut. Totuşi, Codul muncii, privit în sine sau în coroborare cu noua Lege a dialogului social, nu rămane lipsit de prevederi care pot da naştere la controverse şi/sau interpretări diferite”, a subliniat Eva Forika.

Seminarul a fost deosebit de instructiv, cu un grad mare de aplicabilitate şi orientat spre găsirea de soluţii şi nu doar spre simpla prezentare a prevederilor legislative. Este o iniţiativă lăudabilă a echipei NNDKP şi ne-am dori ca ea să continue cu o anumită periodicitate”, a afirmat Adrian Alpredi, director de resurse umane al Dura Automotive.

Dezbaterile Lex Atelier pe tema modificărilor codului muncii şi a legii dialogului social s-au bucurat de acelaşi succes şi la Cluj-Napoca, unde echipa NNDKP a organizat prima ediţie a acestui seminar, ce a reunit peste 90 de specialişti în resurse umane din Cluj-Napoca şi oraşele învecinate. Până la sfârşitul anului casa de avocatură intenţionează să continue seria manifestărilor şi în alte oraşe ale ţării.

Sesiunile de workshop-uri Lex Atelier sunt, alături de mic dejun-urile de lucru «Exclusively for Friends», printre cele mai apreciate şi interactive evenimente pe care NNDKP le organizează în beneficiul clienţilor săi, iniţiate în urmă cu doi ani la Bucureşti şi extinse ulterior în toate oraşele în care firma are birouri locale. Seminariile îşi propun să ofere un cadru de dezbateri alături de reprezentanţii mediului de afaceri şi autorităţi, abordând aspecte juridice controversate cu care aceştia se confruntă, în domenii precum: fiscalitate, dreptul muncii, tranzacţii imobiliare, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi finanţări, concurenţă, pieţe de capital, protecţia datelor, energie, dreptul mediului.

***

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 145 avocaţi şi consultanţi şi 75 de angajaţi, birouri operaţionale la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România.

În 2011 firma a fost situată pe prima poziţie în toate ariile de practică cercetate în România de ghidurile juridice internaţionale Chambers & Partners (ediţia globală), The European Legal 500 şi IFLR 1000. În acelaşi timp, NNDKP a fost desemnată firma care a gestionat cel mai bine relaţia cu clienţii la gala decernării premiilor Chambers Europe, primind „Chambers Europe 2011 Client Service Award” pentru România.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Dreptul muncii, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD