Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Atributiile si componenta Comitetului de privatizare, concesionare si arendare din cadrul ADS


13 iulie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 489 din data de 8 iulie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 655/2011 pentru stabilirea atributiilor, componentei si numarului membrilor Comitetului de privatizare, concesionare si arendare din cadrul Agentiei Domeniilor Statului.

Potrivit actului normativ, coordonarea activitatii privind privatizarea societatilor comerciale agricole care detin in exploatare terenuri cu destinatie agricola, constituite in conformitate cu Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, administrarea acestora pana la privatizare si concesionarea sau arendarea terenurilor proprietate publica si privata a statului, aflate in exploatarea acestora, in cadrul Agentiei Domeniilor Statului este asigurata de Comitetul de privatizare, concesionare si arendare.

Comitetul este un organism fara personalitate juridica, care functioneaza in cadrul Agentiei Domeniilor Statului si este constituit din 11 membri, dintre care unul este presedinte, dupa cum urmeaza:
– 2 membri din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;
– un membru din cadrul Ministerului Finantelor Publice;
– un membru din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor;
– 3 membri din cadrul Agentiei Domeniilor Statului;
– un membru din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor;
– un membru din cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara;
– 2 membri care sunt selectati de catre ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale dintre specialisti in urmatoarele domenii: agricultura, economie, comert, bancar, privatizarea societatilor comerciale sau juridic.

Durata mandatului membrilor se stabileste prin ordinul de numire, insa nu poate fi mai mare de 4 ani.

Comitetul indeplineste atributiile prevazute in Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului si in normele de aplicare a acestei legi.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro