Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Functionarii publici vor fi instruiti online
12.07.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 12 iulie 2011, a avut loc la sediul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, evenimentul organizat cu ocazia finalizării implementării proiectului e-Academie pentru funcţionari publici, la care a participat si ministrul Valerian Vreme, potrivit unui comunicat al MCSI.

Proiectul are ca obiectiv creşterea eficienţei procesului de instruire a funcţionarilor publici din administraţia publică centrală şi locală prin implementarea unei platforme eLearning.

Valerian Vreme a declarat: “Instruirea online a funcţionarilor publici prin intermediul platformei de e-Learning va duce la realizarea de economii la bugetul de stat, nu se mai cheltuie bani cu deplasarea, cazarea şi plata unui trainer pentru funcţionari. Urmează o perioada de implementare şi sperăm ca instituţiile statului să răspundă pozitiv iniţiativelor MCSI.”

Astfel, „funcţionarul public va avea acces online la materiale de calitate, beneficiind în acelaşi timp de suport tehnic şi de conţinut, recomandări bibliografice, cazuri de bună practică, modele europene din partea unor experţi care au competenţe în domeniu.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale se va implica în desfăşurarea procesului de perfecţionare online a funcţionarilor publici.

Pentru reglementarea acestei proceduri este în curs de pregătire o notă care va fi înaintată Guvernului. După aprobarea notei, se va crea un cadru legal de instruire a funcţionarilor publici prin intermediul platformei de e-Learning.

Platforma oferă următoarele servicii:
· Instruire asincronă – suport pentru instruirea dirijată, neasistată de instructor;
· Instruire on-line – suport pentru instructor în planificarea şi desfăşurarea sesiunilor de instruire on-line;
· Testare şi evaluare – întrebări pe mai multe niveluri de dificultate care vor fi folosite pentru generarea de teste;
· Colaborare on-line – comunicare textuală on-line, posibilitatea organizării de grupuri de discuţii tematice, facilităţi de lucru de tip whiteboard, transmisie de date audio şi video de la instructor;
· Comunicare asincronă – schimb de mesaje private şi posibiliatatea de a adăuga ataşamente;
· Crearea şi administrarea conţinutului electronic – spaţiu propriu pentru fiecare utilizator în care să-şi poată păstra şi organiza materialele on-line;
· Reguli de acces, administrarea şi securitatea aplicaţiei – mediu controlat de desfăşurare a activităţilor de creare conţinut şi instruire;
· Rapoarte – monitorizarea procesului de instruire pentru a identifica evoluţia cursanţilor şi performanţele acestora;
· Managementul şi planificarea activităţilor de învăţare-evaluare – instructorii pot crea şi planifica sesiuni de curs sau evaluare on-line;
· Securitatea activităţii de formare on-line – soluţie antivirus care acoperă toate serverele din cadrul proiectului.

Funcţionarii publici vor avea acces online la următoarele cursuri:

· Ce inseamnă e-Governement?;
· Procedee clasice comparate cu variantele electronice;
· Cadrul legal în domeniul Societăţii Informaţionale;
· Componentele soluţiilor de e-Government;
· Metode de autentificare în sistemele Societăţii Informaţionale;
· Obţinerea şi gestionarea credenţialelor în sistemele Societăţii Informaţionale;
· Semnătura electronică;
· Interfaţa cetăţeanului;
· Sisteme inter şi intra organizaţionale;
· Promovarea utilizării soluţiilor de e-Government;
· Dezvoltarea sistemelor Societăţii Informaţionale.”, se arata in comunicat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti