Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Scutire de la plata impozitului pe cladiri pentru persoanele care isi izoleaza termic locuinta pe cheltuiala proprie
18.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 503 din data de 14 iulie 2011 a fost publicata Legea nr. 158/2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.

Legea aproba OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, aducandu-i unele modificari si completari, dupa cum urmeaza:

Cea mai importante noutate consta in faptul ca proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in conditiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri.

Un  alt amendament la lege include printre lucrarile de interventie la anvelopa blocului de locuinte si inchiderea balcoanelor/logiilor cu tamplarie performanta energetic.

Legea mai stabileste ca in cazul preluarii totale sau partiale de catre autoritatile locale a cheltuielilor aferente lucrarilor de interventie corespunzatoare cotei proprietarior, vor fi luate in considerare, cu prioritate, locuintele apartinand urmatoarelor categorii de persoane:
– persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate in intretinere;
– persoane singure/familii ale caror venituri medii nete lunare pe persoana singura/membru de familie sunt mai mici decat castigul salarial mediu net lunar pe economie.

Autoritatile administratiei publice locale pot hotari si preluarea cheltuielilor aferente lucrarilor de interventie, corespunzatoare cotei de 50% ce revine Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale, pentru blocurile de locuinte.

O alta prevedere stabileste ca asociatia de proprietari poate participa, prin reprezentant  desemnat, la contractarea proiectarii si a executiei lucrarilor de interventie.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.