Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Lucratori vamali trimisi in judecata pentru luare de mita, primire de foloase necuvenite


19 iulie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

>> GHEORGHE ALEXANDRU IONUT, lucrator vamal in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Prahova, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata,

>> ANGELESCU DANIELA CRISTINA, lucrator vamal in cadrul – Directiei  Judetene de Accize si Operatiuni Vamale  Prahova – Biroul Control Documentar, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de primire de foloase necuvenite,

>> JIANU DANIEL, controlor vamal in cadrul D.J.A.O.V. Prahova – Biroul Control Fizic, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de primire de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada septembrie – decembrie 2010 si ianuarie 2011, inculpatul Gheorghe Alexandru Ionut, in calitate de lucrator vamal in cadrul D.J.A.O.V. Prahova, a primit de la un denuntator, reprezentant al mai multor firme care desfasurau activitati de import – export din Turcia, prin intermediul numitului Costea Cornel Ion, director executiv al D.J.A.O.V. Prahova, suma totala de aproximativ 10.700 lei. Banii au fost primiti pentru a accepta eliberarea documentelor vamale fara ca marfurile importate sa fie prezentate la controlul vamal fizic si pentru a conditiona eliberarea documentelor vamale de import, indiferent daca aceste documente erau sau nu corect intocmite sau daca marfurile corespundeau din punct de vedere calitativ si cantitativ.

In acelasi scop, din banii primiti de la persoanele mentionate mai sus, Gheorghe Alexandru Ionut a dat inculpatilor Angelescu Daniela Cristina din cadrul Biroului Control Documentar si Jianu Daniel, din cadrul Biroului Control Fizic, suma de 3.200 lei, respectiv 1.500 lei pentru a-si indeplini atributiile de serviciu (controlul documentelor si controlul fizic al marfurilor) referitoare la importurile efectuate de firma denuntatorului.

Prezentul dosar penal s-a constituit ca urmare a disjungerii dispusa in cauza penala referitoare la inculpatul Costea Cornel Ion, director executiv al D.J.A.O.V. Prahova, trimis in judecata in stare de arest preventiv la data de 8 iunie 2011 pentru infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import – export efectuate de societatile comerciale ale aceluiasi denuntator.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii