Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Lucratori vamali trimisi in judecata pentru luare de mita, primire de foloase necuvenite
19.07.2011 | Anemarie LAZARESCU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

>> GHEORGHE ALEXANDRU IONUT, lucrator vamal in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Prahova, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata,

>> ANGELESCU DANIELA CRISTINA, lucrator vamal in cadrul – Directiei  Judetene de Accize si Operatiuni Vamale  Prahova – Biroul Control Documentar, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de primire de foloase necuvenite,

>> JIANU DANIEL, controlor vamal in cadrul D.J.A.O.V. Prahova – Biroul Control Fizic, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de primire de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada septembrie – decembrie 2010 si ianuarie 2011, inculpatul Gheorghe Alexandru Ionut, in calitate de lucrator vamal in cadrul D.J.A.O.V. Prahova, a primit de la un denuntator, reprezentant al mai multor firme care desfasurau activitati de import – export din Turcia, prin intermediul numitului Costea Cornel Ion, director executiv al D.J.A.O.V. Prahova, suma totala de aproximativ 10.700 lei. Banii au fost primiti pentru a accepta eliberarea documentelor vamale fara ca marfurile importate sa fie prezentate la controlul vamal fizic si pentru a conditiona eliberarea documentelor vamale de import, indiferent daca aceste documente erau sau nu corect intocmite sau daca marfurile corespundeau din punct de vedere calitativ si cantitativ.

In acelasi scop, din banii primiti de la persoanele mentionate mai sus, Gheorghe Alexandru Ionut a dat inculpatilor Angelescu Daniela Cristina din cadrul Biroului Control Documentar si Jianu Daniel, din cadrul Biroului Control Fizic, suma de 3.200 lei, respectiv 1.500 lei pentru a-si indeplini atributiile de serviciu (controlul documentelor si controlul fizic al marfurilor) referitoare la importurile efectuate de firma denuntatorului.

Prezentul dosar penal s-a constituit ca urmare a disjungerii dispusa in cauza penala referitoare la inculpatul Costea Cornel Ion, director executiv al D.J.A.O.V. Prahova, trimis in judecata in stare de arest preventiv la data de 8 iunie 2011 pentru infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import – export efectuate de societatile comerciale ale aceluiasi denuntator.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate