Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme privind organizarea centrelor de sanatate multifunctionale


20 iulie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 504 din data de 15 iulie 2011 a fost publicat Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1144/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de organizare si functionare a centrelor de sanatate multifunctionale.

Centrele de sanatate multifunctionale sunt unitati fara personalitate juridica care se organizeaza si functioneaza in structura spitalelor judetene si municipale din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, din reteaua Ministerului Sanatatii si a ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, pentru asigurarea de servicii medicale adaptate la nevoile comunitatilor locale.

Centrele de sanatate multifunctionale se infiinteaza la propunerea autoritatilor care detin managementul spitalicesc, cu acordul autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza administrativ-teritoriala urmeaza sa functioneze, prin ordin al ministrului sau prin act administrativ al conducatorului institutiei, cu avizul Ministerului Sanatatii.

Structura centrelor de sanatate multifunctionale poate cuprinde:
– cabinete de specialitate;
– un compartiment de 5-20 de paturi de spitalizare de zi;
– un punct de lucru al unitatii de primire a urgentelor sau al compartimentului de primire a urgentelor din cadrul spitalelor judetene sau municipale in structura caruia functioneaza centrele de sanatate multifunctionale;
– un laborator de analize medicale si/sau un laborator de radiologie si imagistica medicala.

In formele de organizare a activitatii medicale prevazute mai sus isi desfasoara activitatea personalul de specialitate medico-sanitar si personalul auxiliar sanitar angajat al spitalelor judetene sau municipale in structura carora functioneaza centrele de sanatate multifunctionale.

Finantarea centrelor de sanatate multifunctionale se realizeaza de catre spitalele judetene sau municipale in structura carora functioneaza aceste unitati, din veniturile proprii ale spitalelor constituite in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare privind finantarea spitalelor publice, prin suplimentarea corespunzatoare a bugetelor acestor unitati sanitare prin acte aditionale la contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate, precum si din sumele alocate din bugetul Ministerului Sanatatii si din bugetele locale, in conditiile legii.

Conducerea centrelor de sanatate multifunctionale este asigurata de un medic sef al centrului, personal contractual, functie care se ocupa prin concurs sau prin examen organizat potrivit reglementarilor legale in vigoare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro