Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Norme privind calculul si plata tarifelor pentru serviciile de imbunatatiri funciare
21.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 510 din data de 19 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 157/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind calculul si plata tarifelor pentru serviciile de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile.

Normele reglementeaza modul de stabilire a structurii tarifelor pentru servicii de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile, modalitatea de ajustare periodica a acestora, termenul de aducere la cunostinta beneficiarilor a cuantumului acestor tarife, termenul de incheiere a contractelor si termenul de achitare de catre beneficiari a tarifelor.

Normele precizeaza structura si modul de calcul al urmatoarelor tarife:
– tarife pentru serviciile de desecare;
– tariful pentru serviciul de combatere a eroziunii solului;
– tariful pentru serviciul de aparare impotriva inundatiilor.

Tarifele se calculeaza pentru suprafetele nete pe care Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare le administreaza, pentru infrastructura de desecare, combatere a eroziunii solului si de aparare impotriva inundatiilor.

Contractarea serviciilor de imbunatatiri funciare se efectueaza astfel:
– contractele-cadru pentru serviciile din amenajarile de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile, vor fi aprobate de consiliul de administratie al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare in termen de cel mult 30 de zile de la publicarea normelor in Monitorul Oficial.
– in vederea perceperii si colectarii sumelor cuvenite de la beneficiarii serviciilor de desecare, CES si aparare impotriva inundatiilor, conform legislatiei in vigoare, se incheie contracte intre Administratie si beneficiari;
– sumele anuale datorate de catre beneficiarii serviciilor de desecare, CES si aparare impotriva inundatiilor, prevazute in contractele incheiate intre acestia si Administratie, sunt esalonate in 12 transe lunare si se constituie ca venit lunar al Administratiei.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.