Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme privind calculul si plata tarifelor pentru serviciile de imbunatatiri funciare


21 iulie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 510 din data de 19 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 157/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind calculul si plata tarifelor pentru serviciile de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile.

Normele reglementeaza modul de stabilire a structurii tarifelor pentru servicii de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile, modalitatea de ajustare periodica a acestora, termenul de aducere la cunostinta beneficiarilor a cuantumului acestor tarife, termenul de incheiere a contractelor si termenul de achitare de catre beneficiari a tarifelor.

Normele precizeaza structura si modul de calcul al urmatoarelor tarife:
– tarife pentru serviciile de desecare;
– tariful pentru serviciul de combatere a eroziunii solului;
– tariful pentru serviciul de aparare impotriva inundatiilor.

Tarifele se calculeaza pentru suprafetele nete pe care Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare le administreaza, pentru infrastructura de desecare, combatere a eroziunii solului si de aparare impotriva inundatiilor.

Contractarea serviciilor de imbunatatiri funciare se efectueaza astfel:
– contractele-cadru pentru serviciile din amenajarile de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile, vor fi aprobate de consiliul de administratie al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare in termen de cel mult 30 de zile de la publicarea normelor in Monitorul Oficial.
– in vederea perceperii si colectarii sumelor cuvenite de la beneficiarii serviciilor de desecare, CES si aparare impotriva inundatiilor, conform legislatiei in vigoare, se incheie contracte intre Administratie si beneficiari;
– sumele anuale datorate de catre beneficiarii serviciilor de desecare, CES si aparare impotriva inundatiilor, prevazute in contractele incheiate intre acestia si Administratie, sunt esalonate in 12 transe lunare si se constituie ca venit lunar al Administratiei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro