Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeana propune noi reglementari in domeniul bancar


21 iulie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Comisia Europeana a propus miercuri, 20 iulie 2011, doua instrumente juridice care au ca scop reinstaurarea stabilitatii sectorului bancar si mentinerea fluxului de creditare a economiei, potrivit unui comunicat al CE.

Propunerea cuprinde o directiva care priveste accesul la activitatile de acceptare de depozite si un regulament care reglementeaza desfasurarea activitatilor institutiilor de credit si ale societatilor de investitii.

Noile elemente ale regulamentului vizeaza, printre altele: introducerea unui indicator de lichiditate imediata (liquidity coverage ratio, LCR), introducerea unui efect de levier (leverage ratio) si modificari pentru a incuraja bancile sa compenseze instrumente financiare derivate negociate pe piete nereglementate prin contrapartile centrale.

Elementele de noutate ale directivei se refera la cresterea eficientei supravegherii riscurilor de catre consiliile de administratie, prevederi noi prin care sa poata fi aplicate sanctiuni in mod eficient si introducerea a doua rezerve de capital, pe langa cerintele minime de capital (o rezerva pentru conservarea capitalului, identica pentru toate bancile din UE, si o rezerva de capital contraciclica, care urmeaza sa fie stabilita la nivel national).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică