Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

De treci codrii de alarma…


22 iulie 2011 | JURIDICE.ro, Robi CIOBANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii

Din ciclul “Să râdem de necazul altora”, azi ne simţim datori să comentăm sarcastic ştirea colegilor de la JURIDICE.ro. Asta pentru că ne-am trezit răi. Sper să ne treacă până mâine.

Ne anunță dânșii că s-au decernat premiile concursului „Poezie de pușcărie”. Pe cuvânt dac-am știut de el! Inițiativa e lăudabilă, nu zicem nu, oamenii trebuie să-și păstreze sufletul curat cu care au intrat la răcoare și să și-l arate și semenilor, să vadă că ei nu sunt răi, în esență, dar le-a alunecat mâna, toporul, banii în cont etc., din greșeală, că mai greșește omu’ și acuma trebuie să suporte consecințele. Și până ies, nu vor să se animalizeze, așa că scriu și ei ce pot, în cazul de față, poezie.

Din păcate, știrea prezintă doar premianții nu și operele lor și nici ce premii au luat.

În naivitatea noastră putem doar să ne închipuim că premiul cel mare, acrodat de juriul de trei judecători, a fost înlocuirea detențiunii pe viață cu sancțiunea administrativă a mustrării, pentru următoarea poezie: „DNA-ul și DIICOT-ul/Le iubesc la fel de mult/Doamne, dă-le sănătate/Și atât.”

Adevărul e că imaginația noastră e limitată și talentul poetic e schilodit de limbajul juridic de lemn cu care am fost îndoctrinați.

Rugăm colegii de la Juridice să facă un bine și să ne ofere măcar două-trei exemple de poezii. Nu de alta, dar avem anumite bănuieli asupra conținutului lor, pe care ni le dorim confirmate sau infirmate.

Încheiem cu vorba poetului: „Trăiască berea!”

Robi CIOBANU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică