Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Dreptul penal al afacerilor Flux informații

Facturi neinregistrate in contabilitate. Trimitere in judecata pentru evaziune fiscala

25 iulie 2011 | Anemarie LAZARESCU

Vineri, 22 iulie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au dispus, la data de 18 iulie 2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Angelescu Stefan Radu sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in calitate de administrator al unei societati, in baza aceleiasi rezolutii infractionale inculpatul, in perioada octombrie – decembrie 2009, nu a evidentiat in documentele contabile un numar de 36 facturi fiscale emise catre o societate din Suceava si respectiv, un numar de 70 facturi fiscale emise pentru o societate din Siret precum si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit  si a TVA-ului in suma de 216.079 lei. De asemenea, in calitate de administrator al unei alte societati, in perioada ianuarie – septembrie 2009, nu a inregistrat in evidenta contabila un numar de 126 facturi fiscale in baza carora a livrat marfuri catre un beneficiar, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit si a TVA-ului in suma totala de 283.356 lei.  Tot in calitate de administrator, dar al unei alte societati, in perioada ianuarie – februarie 2009, nu a inregistrat in evidenta contabila veniturile realizate in suma de 99.418, lei, aferente unui numar de 9 facturi fiscale in baza carora a livrat marfuri industriale catre o societate din comuna Ciocanesti sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit si a TVA in suma totala de 29.241 lei.

Prin faptele savarsite inculpatul a produs bugetului de stat un prejudiciu total in suma de 528.676 lei aferent veniturilor realizate in baza celor 241 facturi fiscale.

In luna noiembrie 2009, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul Angelescu Stefan Radu, in calitate de administrator al unei alte societati, a inregistrat in evidenta contabila un numar de 35 facturi fiscale emise de o societate din Bucuresti, acestea neavand la baza operatiuni reale. In acest mod inculpatul s-a sustras de la plata catre bugetul de stat a sumei de 35.278 lei.

Totodata, s-a mai stabilit ca, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a declarat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Suceava date fictive cu privire la sediile sociale a doua dintre societatile la care acesta era administrator si, in scopul sustragerii de la efectuarea verificarilor financiar fiscal, nu a declarat date referitoare la sediile secundare atat a acestor doua societati cat si a altor doua.

De asemenea, s-a retinut  ca la data de 10 februarie 2010, inculpatul a prezentat la Oficiul Registrului Comertului Suceava un inscris sub semnatura privata intitulat „declaratie” pe care l-a intocmit si semnat in fals, in numele lui A.E. si in care, contrar realitatii, a aratat ca A.E. este de acord ca sediul social al unei societati sa fie cel de la imobilul situat la o adresa din municipiul Suceava, imobil care anterior fusese instrainat unei alte persoane decat cea mentionata in declaratia data la Oficiul Registrului Comertului Suceava.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Suceava.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership