Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Norme privind ocuparea posturilor vacante de personal contractual din MAN
26.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 518 din data de 22 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului apararii nationale nr. 58/2011 pentru aprobarea Normelor privind ocuparea prin concurs ori examen a unui post vacant sau temporar vacant de personal civil contractual in Ministerul Apararii Nationale, precum si a Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului civil contractual din Ministerul Apararii Nationale.

Normele privind ocuparea prin concurs ori examen a unui post vacant sau temporar vacant de personal civil contractual in Ministerul Apararii Nationale

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal civil contractual din Ministerul Apararii Nationale, se organizeaza de catre unitatile militare care au structura de resurse umane,  pentru posturile:
– prevazute in statele de organizare proprii;
– prevazute in statele de organizare ale structurilor militare care nu au structura de resurse umane si care se afla in subordinea sau in coordonarea unitatilor organizatoare ori pentru care acestea din urma gestioneaza activitatea de resurse umane.

Comisia de concurs, comisia de solutionare a contestatiilor, precum si secretariatul acestora se constituie cu cel putin 35 de zile lucratoare inainte de data desfasurarii primei probe de concurs, prin ordinul de zi pe unitate al unitatii organizatoare.

Poate participa la concurs persoana care indeplineste conditiile prevazute de Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice.

Conditiile specifice se stabilesc de comandantii/sefii unitatilor organizatoare, pe baza cerintelor cuprinse in fisa postului, la propunerea sefului microstructurii si cu aprobarea, dupa caz, a comandantului/sefului structurii in al carei stat de organizare se afla postul vacant.

Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului civil contractual din Ministerul Apararii Nationale

Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului civil contractual din Ministerul Apararii Nationale se organizeaza o data pe semestru, dupa finalizarea perioadei de evaluare a performantelor profesionale individuale sau, in cazul personalului civil contractual incadrat ca debutant, in termen de 5 zile lucratoare de la expirarea perioadei de 6 luni de activitate profesionala.

Cu cel putin 20 de zile lucratoare inainte de data desfasurarii primei probe de examen, unitatea organizatoare desemneaza, prin ordin de zi pe unitate, comisia de examinare, respectiv comisia de solutionare a contestatiilor, precum si secretariatul acestora.

Proba scrisa consta in redactarea unei lucrari sau in rezolvarea unui test-grila, pe baza bibliografiei si a tematicii de examen.

Proba practica se desfasoara pe baza unui plan si a unui barem de punctare stabilite de comisia de examinare in ziua in care se desfasoara proba.

Interviul se sustine, de regula, intr-un termen de maximum 5 zile lucratoare de la data sustinerii probei scrise sau probei practice, dupa caz.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.