Dreptul securităţii sociale

Metodologia de acordare a finantarii prin programul „Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varstnice”


26 iulie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 518 din data de 22 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1836/2011 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1.156/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea, aprobarea si acordarea finantarii prin programul de interes national „Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varstnice”

Principalele obiective ale programului sunt:
– dezvoltarea retelei de centre rezidentiale care sa acopere nevoile persoanelor varstnice; –
– asigurarea unei ingrijiri de lunga durata de calitate pentru persoanele varstnice care si-au pierdut autonomia functionala si nu isi mai pot continua viata in conditii de siguranta la propriul domiciliu;
– reducerea numarului de spitalizari ale persoanelor varstnice care sufera de afectiuni cronice, generatoare de dependenta.

Bugetul total al acestui program este de 200.000 mii lei. Fondurile se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care reprezinta autoritatea finantatoare.

Finantarea programului se realizeaza in baza solicitarilor inaintate de catre autoritatile administratiei publice locale, care decid reorganizarea unitatilor sanitare cu paturi aflate in administrare in camine pentru persoane varstnice. Autoritatile administratiei publice locale carora li se aproba finantarea din program vor incheia, in calitate de solicitanti, contracte de finantare cu autoritatea finantatoare.

Programul se deruleaza pe o perioada de 33 de luni, incepand cu data de 1 aprilie 2011 si nu mai tarziu de 31 decembrie 2013.

Prin program se finanteaza cheltuielile curente de functionare a caminelor pentru persoane varstnice nou-infiintate, inclusiv cheltuielile de personal. Finantarea din program se realizeaza prin acordarea unei sume calculate prin utilizarea unui cost standard lunar, rezultat din aplicarea costului standard/beneficiar/an, prevazut in Hotararea Guvernului nr. 23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, pe perioada de finantare aprobata.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro