Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul securităţii sociale
Print Friendly, PDF & Email

Metodologia de acordare a finantarii prin programul „Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varstnice”
26.07.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 518 din data de 22 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1836/2011 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1.156/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind evaluarea, aprobarea si acordarea finantarii prin programul de interes national „Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varstnice”

Principalele obiective ale programului sunt:
– dezvoltarea retelei de centre rezidentiale care sa acopere nevoile persoanelor varstnice; –
– asigurarea unei ingrijiri de lunga durata de calitate pentru persoanele varstnice care si-au pierdut autonomia functionala si nu isi mai pot continua viata in conditii de siguranta la propriul domiciliu;
– reducerea numarului de spitalizari ale persoanelor varstnice care sufera de afectiuni cronice, generatoare de dependenta.

Bugetul total al acestui program este de 200.000 mii lei. Fondurile se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care reprezinta autoritatea finantatoare.

Finantarea programului se realizeaza in baza solicitarilor inaintate de catre autoritatile administratiei publice locale, care decid reorganizarea unitatilor sanitare cu paturi aflate in administrare in camine pentru persoane varstnice. Autoritatile administratiei publice locale carora li se aproba finantarea din program vor incheia, in calitate de solicitanti, contracte de finantare cu autoritatea finantatoare.

Programul se deruleaza pe o perioada de 33 de luni, incepand cu data de 1 aprilie 2011 si nu mai tarziu de 31 decembrie 2013.

Prin program se finanteaza cheltuielile curente de functionare a caminelor pentru persoane varstnice nou-infiintate, inclusiv cheltuielile de personal. Finantarea din program se realizeaza prin acordarea unei sume calculate prin utilizarea unui cost standard lunar, rezultat din aplicarea costului standard/beneficiar/an, prevazut in Hotararea Guvernului nr. 23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, pe perioada de finantare aprobata.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.